Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18638
Title: Технологія виробництва свинини в умовах СТОВ «Промінь» Первомайського району
Authors: Данильчук, Галина Анатоліївна, науковий керівник
Danylchuk, Galina, scientific director
Артемова, К.
Issue Date: 2024
Citation: Артемова К. Технологія виробництва свинини в умовах СТОВ «Промінь» Первомайського району : кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 204 - «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівн. Г. А. Данильчук. Миколаїв : МНАУ, 2024. 55 с.
Abstract: Обсяг виконаної кваліфікаційної роботи складає 54 сторінки комп’ютерного тексту. До структури роботи включено 12 таблиць, 2 рисунки та 1 додаток. Для виконання роботи використано 36 найменувань літературних джерел. Для виконання теми кваліфікаційної роботи «Технологія виробництва свинини в умовах СТОВ «Промінь» Первомайського району» об’єктом дослідження були чистопородні свині великої білої породи, а також поєднання великої білої породи з породою ландрас та великої білої породи у поєднанні зі свинями порід ландрас та п’єтрен. Метою досліджень стало проведення аналізу та виявлення окремих недоліків в технологічних процесах технології виробництва свинини і впровадження певних заходів щодо їх покращення. Для виконання роботи використано наступні методи досліджень: метод спостереження (виробничий моніторинг); аналіз матеріалів виробничого та зоотехнічного обліку на фермі; статистичний та аналітичний методи; метод пар-аналогів. В задачі входило проведення аналізу організації відтворення стада свиней, годівлі та утримання свиней, вивчення впливу гібридизації на репродуктивну здатність свиноматок різних генотипів, динаміки живої маси чистопородних та гібридних свинок, відгодівельні та м’ясні якості молодняку свиней за різних поєднань. В результаті проведених досліджень при виробництві свинини найкращими виявилися свині великої білої породи у поєднанні зі свинями порід ландрас та п’єтрен. Пропозиції щодо певних заходів при виробництві свинини фахівцями господарства визнані слушними для впровадження у виробництво.
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18638
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
КР_Артемова.pdf447,22 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.