Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18779
Title: Technological Component of Digital Solutions in Ukraine: Development Trends
Other Titles: Технологічна складова цифрових рішень в Україні: тенденції розвитку
Authors: Іванова, Н. С.
Ivanova, Natalia
Keywords: Network Readiness Index (NRI)
цифрові технології
мережева економіка
технологічне забезпечення
інноваційні технології
доступність ІКТ
цифровізація
Україна
технологічна готовність
Digitalisation
Network Economy
Technological Support
Technology sub-index
Ukraine
Future Technologies
Content
Technological Progress
Digital Economy
Issue Date: 2024
Citation: Як цитувати статтю: Іванова Н.С. Технологічна складова цифрових рішень в Україні: тенденції розвитку (in English). Modern Economics. 2024. № 45(2024). С. 41-48. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V45(2024)-06.
Ivanova N. (2024). Technological Component of Digital Solutions in Ukraine: Development Trends. Modern Economics, 45(2024), 41-48. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V45(2024)-06.
Abstract: В умовах швидкого розвитку цифрових технологій та переходу до мережевої економіки, Україна стикається з численними викликами та можливостями. Дослідження технологічного забезпечення та готовності країни до впровадження інновацій є важливим для розуміння потенціалу її розвитку в глобальному контексті. Це дослідження аналізує позиції України за різними субіндексами технологічної готовності, зокрема доступність (Access), зміст (Content) та готовність до майбутніх технологічних проривів (Future Technologies), протягом 2019-2023 років. Метою даної статті є аналіз технологічного забезпечення України в контексті її переходу до мережевої економіки. Особливу увагу приділено вивченню рівня доступності ІКТ для громадян, характеристикам цифрових технологій, що генеруються в країні, та готовності до майбутніх технологічних парадигм. Дослідження показало, що за період 2019-2023 років Україна суттєво покращила свої позиції за рівнем технологічного забезпечення піднявшись з 71 на 43 місце. Позитивна динаміка спостерігається також за вимірником Access, де рейтингові оцінки підвищились з 78 на 43 місце, незважаючи на перешкоди, спричинені війною та руйнуванням інфраструктури. Вимірник Content показує недостатній рівень розвитку цифрових технологій та локального контенту, проте позитивні тенденції свідчать про потенціал для подальшого зростання. Отримані результати щодо оцінки показників макроекономічної стабільності є надзвичайно актуальними та важливими для урядів та інших стейкхолдерів під час прийняття обґрунтованих рішень, прогнозування майбутніх тенденцій та ефективного реагування на зовнішні виклики. Отримані результати свідчать про значний прогрес України у сфері цифрових технологій та мережевої економіки. Проте, для подальшого розвитку необхідно вирішити існуючі проблеми, зокрема низький рівень підключень до Інтернету за допомогою оптоволокна та доступність мобільних пристроїв. Порівняльний аналіз міжнародних рейтингів підкреслює необхідність подальших інвестицій в інноваційні технології та інфраструктуру для підвищення конкурентоспроможності України на глобальному ринку. Результати дослідження вказують на необхідність активного впровадження новітніх технологічних рішень для забезпечення успішного переходу до ефективної мережевої економіки.
В умовах швидкого розвитку цифрових технологій та переходу до мережевої економіки, Україна стикається з численними викликами та можливостями. Дослідження технологічного забезпечення та готовності країни до впровадження інновацій є важливим для розуміння потенціалу її розвитку в глобальному контексті. Це дослідження аналізує позиції України за різними субіндексами технологічної готовності, зокрема доступність (Access), зміст (Content) та готовність до майбутніх технологічних проривів (Future Technologies), протягом 2019- 2023 років. Метою даної статті є аналіз технологічного забезпечення України в контексті її переходу до мережевої економіки. Особливу увагу приділено вивченню рівня доступності ІКТ для громадян, характеристикам цифрових технологій, що генеруються в країні, та готовності до майбутніх технологічних парадигм. Дослідження показало, що за період 2019-2023 років Україна суттєво покращила свої позиції за рівнем технологічного забезпечення піднявшись з 71 на 43 місце. Позитивна динаміка спостерігається також за вимірником Access, де рейтингові оцінки підвищились з 78 на 43 місце, незважаючи на перешкоди, спричинені війною та руйнуванням інфраструктури. Вимірник Content показує недостатній рівень розвитку цифрових технологій та локального контенту, проте позитивні тенденції свідчать про потенціал для подальшого зростання. Отримані результати свідчать про значний прогрес України у сфері цифрових технологій та мережевої економіки. Проте, для подальшого розвитку необхідно вирішити існуючі проблеми, зокрема низький рівень підключень до Інтернету за допомогою оптоволокна та доступність мобільних пристроїв. Порівняльний аналіз міжнародних рейтингів підкреслює необхідність подальших інвестицій в інноваційні технології та інфраструктуру для підвищення конкурентоспроможності України на глобальному ринку. Результати дослідження вказують на необхідність активного впровадження новітніх технологічних рішень для забезпечення успішного переходу до ефективної мережевої економіки
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18779
Appears in Collections:Modern Economics. - 2024. - Вип. 45

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ivanova.pdf478,76 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.