Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1947
Назва: | Якість і безпечність молока корів за використання мікроелементів та вітаміну Е Качество и безопасность молока коров при использовании микроэлементови витамина Е. Quality and safety of cow milk for the use of trace elementsand vitamins E. |
Автори: | Долгая, М. М. Богороденко, С. В. Ярьоменко, Ю. О. Полєва, І. О. Яременко, Ю. А Полевая, И. А. Dolgaya, M. Bohorodenko, S. Yaromenko, Y. Polеvaya, I. |
Ключові слова: | вітамін Е молоко корів мікроелементи продуктивність соматичні клітини хелати витамин Е молоко коров vitamin E cow milk chelates performance traceelements somaticcells |
Дата публікації: | 2016 |
Видавництво: | Миколаївський національний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | Якість і безпечність молока корів за використання мікроелементів та вітаміну Е / М. М. Долгая, С. В. Богороденко, Ю. О. Ярьоменко, І. О. Полєва // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2016. - Вип. 2 (89), Ч.1. - С. 93-101. |
Короткий огляд (реферат): | У статі наведено дані щодо впливу хелатів Cu, Zn, Mn та їх
сірчанокислих солей на показники якості і безпечності молока корів.
Показано, що компенсація нестачі цих мікроелементів у раціоні на 50%
та додаткове використання вітаміну Е у кількості 400 мг/гол/добу,
сприяло підвищенню вмісту жиру на 7,0%, білка на 2,12, і зменшенню
рівня соматичних клітин на 22,86% у молоці корів. В статье приведены данные влияния хелатов Cu, Zn, Mn, и ихсернокислых солей на показатели качества и безопасности молока коров. Показано, что компенсация недостатка этих микроэлементов в рационе на 50%, и дополнительное использование витамина Е в количестве 400 мг/гол/сутки способствовало повышению содержания жира на 7,0, белка на 2,12, и снижению уровня соматических клеток в 22,86% в молоке коров. The article presents data on the effect of chelates Cu, Zn, Mn, and sulfates on the quality and safety performance of cows milk. It is shown that the compensation of the lack of trace elements in the diet by 50%, and the additional use of vitamin E in an amount of 400 mg/head/day, increasing the fat content contributed 7,0% protein and 2,12 to decrease the level of somatic cells at 22,86% of cows milk. Feeding cows research groups chelates trace elements Сopper, Zinc, Mangane and vitamin E has contributed to the overall average daily milk yield on 3-month lactation cows in the experimental group at 6,43%, in contrast to the control group. Analysis of the data shows that the natural fat content milk yield for the entire period of the experiment was higher at 6,65% in the experimental group of animals compared with control. The additional introduction to experimental diet deficient cows the mixed trace elements Copper, Zinc and Mangane in the form of sulphate salts and their compounds in the form chelate complex with Vitamin E content of these elements in milk cows all groups had no significant difference and ranged maximum permissible concentration. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://hdl.handle.net/123456789/1947 |
Розташовується у зібраннях: | Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2016. - Вип. 2 (89). - Ч. 1. |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
n89v2r2016dolgaya.pdf | 291,17 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.