Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/20091
Назва: | Технологія виробництва продукції вівчарства в умовах ННПЦ Миколаївського НАУ |
Автори: | Луговий, Сергій Іванович, науковий керівник Lugovoy, Sergey, scientific director Верланов, І. |
Дата публікації: | 2024 |
Бібліографічний опис: | Верланов І. Технологія виробництва продукції вівчарства в умовах ННПЦ Миколаївського НАУ : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Магістр» за спеціальністю 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівн. С. І. Луговий. Миколаїв : МНАУ, 2024. 79 с. |
Короткий огляд (реферат): | Кваліфікаційна робота викладена на 73 сторінках комп’ютерного тексту, включає 15 таблиць, 1 рисунок і 5 додатків. Опрацювано 48 бібліографічних джерел спеціальної літератури та періодичних видань. Тема кваліфікаційної роботи є актуальною, має практичне значення і ставить за мету наступне: проведення аналізу та виявлення окремих недоліків в технологічних процесах годівлі та утримання тварин, організації відтворення стада і впровадження певних заходів щодо їх покращення. Об’єктом досліджень були вівці асканійської тонкорунної породи таврійського типу. Відповідно до мети досліджень вирішувалися наступні завдання: проаналізувати кількісний і якісний склад стада овець; проаналізувати відтворювальна здатність вівцематок; проаналізувати ріст та розвиток ярок різних ліній; проаналізувати вовнову продуктивність ярок різних ліній; проаналізувати технологію утримання і годівлі овець; вивчення технологію виробництва напівкопчених ковбас; економічний аналіз проведених досліджень. В результаті проведених досліджень встановлено, що завдяки покращенню умов утримання та догляду за ягнятами підвищиться збереженість ягнят на 3,0% і це призведе до збільшення кількості відлученого молодняку на 16 голів. При використанні збалансованих раціонів годівлі овець у різні вікові періоди та спрямованої селекційної роботи, збільшиться валове виробництво вовни в середньому на 1,05 ц, скоротяться витрати кормів на виробництво 1 ц вовни на 27 ц к. од. За запровадження і виконання рекомендованих заходів в господарстві рентабельність виробництва вовни на 10,1% і довести її рівень до 16,1%. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/20091 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
КР_Верланов_М_ОС204_2024.pdf | 589,08 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.