Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/20097
Назва: Технологія виробництва свинини в умовах СТОВ «Промінь» Первомайського району
Автори: Калиниченко, Галина Іванівна, науковий керівник
Kalinichenko, Galina, scientific director
Даценко, М.
Дата публікації: 2024
Бібліографічний опис: Даценко М. Технологія виробництва свинини в умовах СТОВ «Промінь» Первомайського району : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Магістр» за спеціальністю 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівн. Г. І. Калиниченко. Миколаїв : МНАУ, 2024. 79 с.
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота виконана на тему «Технологія відтворення стада та вирощування молодняку свиней в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського району». Робота містить 70 сторінок друкованого тексту, 15 таблиць, 4 рисунки, 47 літературних джерел і 3 додатки. Метою роботи стало вивчення технології відтворення стада та вирощування молодняку свиней в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського району Миколаївської області, виявлення окремих недоліків даної технології та надання пропозицій і рекомендацій щодо їх усунення. Об’єктом досліджень були чистопородні тварини великої білої породи, поєднання свиноматок великої білої з кнурами порід ландрас. Тема магістерської роботи є актуальною, має практичне значення і ставить за мету наступне: проведення аналізу та виявлення окремих недоліків в технологічних процесах відтворення стада, годівлі і утримання молодняку свиней, а також методів їх розведення. В задачі кваліфікаційної роботи входило вивчення наступних питань: проаналізувати технологію відтворення стада свиней у господарстві; вивчити технологію годівлі молодняку свиней; надати аналіз технології утримання молодняку свиней різного віку; дослідити ефективність технології відтворення стада свиней за різних методів осіменіння; дослідити показники росту молодняку свиней; оцінити відгодівельні якості чистопородного і помісного молодняку свиней; вивчити технологію виробництва вареної ковбаси «Лікарська»; розрахувати економічну ефективність впровадження удосконаленої технології. Впровадження запропонованих елементів удосконаленої технології вирощування молодняку свиней дозволить отримати 17582,40 тис. грн прибутку, що на 7183,25 тис. грн більше, ніж при існуючої технології. Отримання такої кількості прибутку призведе до доведення рівня рентабельності виробництва свинини на рівні 36,1%.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/20097
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КР_Даценко_М_ОС204_2024.pdf803,6 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.