Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2019
Назва: Перспективи міжнародного співробітництва україни у сфері безпечності та якості харчових продуктів
Перспективы международного сотрудничества Украины в сфере безопасности и качества пищевых продуктов.
Prospects of international cooperation between Ukraine in the sphere of security and quality of product food.
Автори: Патрєва, Людмила Семенівна
Патрева, Людмила Семеновна
Patreva, Ludmila
Ключові слова: міжнародне співробітництво
харчові продукти
безпечність
якість
международное сотрудничество
пищевые продукты
безопасность
качество
Ukraine
international cooperation
production
safety
quality
Дата публікації: 2016
Видавництво: Миколаївський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Патрєва Л. С. Перспективи міжнародного співробітництва україни у сфері безпечності та якості харчових продуктів / Л. С. Патрєва // ВІсник аграрної науки Причорномор'я. - 2016. - Вип. 3 (91). - С. 124-134.
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано передумови для налагодження співробітництва у відповідних міжнародних агенціях. Розглянуто ключові елементи Положення щодо поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС. Визначено шляхи державного забезпечення безпечності та якості харчових продуктів у відповідності із Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Розглянуто основні положення системи НАССР для гармонізації вітчизняних та міжнародних стандартів у сфері якості та безпеки харчових продуктів.
Проанализированы предпосылки для налаживания сотрудничества в международных агентствах. Рассмотрены ключевые элементы Положения об углубленной и всеобъемлющей зоне свободной торговли с ЕС. Определены пути государственного обеспечения безопасности и качества пищевых про- дуктов в соответствии с Законом Украины «Об основных принципах и требова- ниях к безопасности и качеству пищевых продуктов». Рассмотрены основные положения системы НАССР для гармонизации отечественных и международных стандартов в области качества и безопасности пищевых продуктов.
Based on the study can be found that differences in technical standards and norms is one of the major problems faced by Ukrainian and European companies. Deep and Comprehensive Free Trade Area (DCFTA) provides for harmonization of Ukrainian and European standards for industrial products and agricultural products; which means production and sales by the same rules. Ukraine needs to take measures progressively to achieve compliance with EU technical regulations and systems of standardization, metrology, accreditation, conformity assessment and market surveillance and the EU adhere to the principles and practices set out in existing EU Regulations and Decisions. Ukraine should align its legislation on sanitary and phytosanitary measures and accepted norms and standards of the EU. The Law of Ukraine "On basic principles and requirements for safety and quality of food» № 1602-VII has the nature of European integration and involves participation in the relevant international organizations that set standards for sanitary measures and food at the regional and global levels.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2019
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2016. - Вип. 3 (91).
Статті (Факультет ТВППТСБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
n91v2r2016patreva.pdf435,33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.