Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/22519
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКоваленко, Олег Анатолійович-
dc.contributor.authorKovalenko, Oleg-
dc.contributor.authorСлавинський, Р. Л.-
dc.contributor.authorФедосов, Яків Сергійович-
dc.contributor.authorFedosov, Yakiv-
dc.contributor.authorСлавинська, В. О.-
dc.date.accessioned2025-11-03T10:49:37Z-
dc.date.available2025-11-03T10:49:37Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationКоваленко О. А., Славинський Р. Л., Федосов Я. С., Славинська В. О. Інноваційні методи виробництва ефірних олій. Scientific Works. 2024. Т. 88, Вип. 1. С. 149-155. DOI: https://doi.org/10.15673/swonaft.v88i1.2978.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/22519-
dc.description.abstractПроведено аналіз традиційних та інноваційних методів отримання ефірних олій. Виявлені суттєві недоліки традиційних (застарілих) методів та запропоновані інноваційні (високоефективні) підходи, які є «зеленими» за своєю суттю. Розглянуто інноваційні методи отримання ефірних олій, також обґрунтовано ефективність їх використання у багатьох галузях народного господарства. Запропоновано долучити електродинамічні технології до процесу отримання ефірних олій. Сформульовано гіпотезу обробки мікрохвилями рослинної сировини, що сприяє виникненню механодифузії. Наведено переваги інноваційного метода отримання ефірних олій методом мікрохвильової екстракції без розчинників. Проведено експерименти методом мікрохвильового екстрагування без розчинників на об’ємному вакуумному мікрохвильовому екстракторі із різними сортами гісопу та побудовані графіки залежностей відповідно. Наведено результати експериментальних досліджень кінетики екстрагування рослинної сировини. Виконано порівняльну характеристику виходу ефірної олії залежно від морфологічно-анатомічних властивостей сировини, часу проведення експерименту та витрат енергії, наведено графіки відповідних залежностей. У результаті експерименту визначено параметри за яких відбувається екстрагування ефірної олії з гісопу. Також визначено сорт гісопу, який забезпечує за інших рівних умов більший вихід продукту. Визначено завдання вчених-дослідників у двадцять першому столітті, які зможуть сприяти розвитку інноваційних методів отримання ефірних олій.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectефірні оліїuk_UA
dc.subjectмікрохвильові електродинамічні екстракториuk_UA
dc.subjectсуха дистиляціяuk_UA
dc.subjectенергетична ефективністьuk_UA
dc.subjectквітки гісопуuk_UA
dc.subjectessential oilsuk_UA
dc.subjectmicrowave electrodynamic extractorsuk_UA
dc.subjectdry distillationuk_UA
dc.subjectenergy efficiencyuk_UA
dc.subjecthyssop flowersuk_UA
dc.titleІнноваційні методи виробництва ефірних олійuk_UA
dc.title.alternativeInnovative methods of production of essential oilsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Статті аспірантів МНАУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
document.pdf253,2 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.