Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
                
    
    https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/22519| Назва: | Інноваційні методи виробництва ефірних олій | 
| Інші назви: | Innovative methods of production of essential oils | 
| Автори: | Коваленко, Олег Анатолійович Kovalenko, Oleg Славинський, Р. Л. Федосов, Яків Сергійович Fedosov, Yakiv Славинська, В. О.  | 
| Ключові слова: | ефірні олії мікрохвильові електродинамічні екстрактори суха дистиляція енергетична ефективність квітки гісопу essential oils microwave electrodynamic extractors dry distillation energy efficiency hyssop flowers  | 
| Дата публікації: | 2024 | 
| Бібліографічний опис: | Коваленко О. А., Славинський Р. Л., Федосов Я. С., Славинська В. О. Інноваційні методи виробництва ефірних олій. Scientific Works. 2024. Т. 88, Вип. 1. С. 149-155. DOI: https://doi.org/10.15673/swonaft.v88i1.2978. | 
| Короткий огляд (реферат): | Проведено аналіз традиційних та інноваційних методів отримання ефірних олій. Виявлені суттєві недоліки традиційних (застарілих) методів та запропоновані інноваційні (високоефективні) підходи, які є «зеленими» за своєю суттю. Розглянуто інноваційні методи отримання ефірних олій, також обґрунтовано ефективність їх використання у багатьох галузях народного господарства. Запропоновано долучити електродинамічні технології до процесу отримання ефірних олій. Сформульовано гіпотезу обробки мікрохвилями рослинної сировини, що сприяє виникненню механодифузії. Наведено переваги інноваційного метода отримання ефірних олій методом мікрохвильової екстракції без розчинників. Проведено експерименти методом мікрохвильового екстрагування без розчинників на об’ємному вакуумному мікрохвильовому екстракторі із різними сортами гісопу та побудовані графіки залежностей відповідно. Наведено результати експериментальних досліджень кінетики екстрагування рослинної сировини. Виконано порівняльну характеристику виходу ефірної олії залежно від морфологічно-анатомічних властивостей сировини, часу проведення експерименту та витрат енергії, наведено графіки відповідних залежностей. У результаті експерименту визначено параметри за яких відбувається екстрагування ефірної олії з гісопу. Також визначено сорт гісопу, який забезпечує за інших рівних умов більший вихід продукту. Визначено завдання вчених-дослідників у двадцять першому столітті, які зможуть сприяти розвитку інноваційних методів отримання ефірних олій. | 
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/22519 | 
| Розташовується у зібраннях: | Статті аспірантів МНАУ | 
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| document.pdf | 253,2 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити | 
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.