Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/22639| Назва: | Застосування пробіотиків у бджільництві |
| Автори: | Юлевич, Олена Іванівна Ulevich, Olena |
| Ключові слова: | бджоли пробіотики бактеріальні грибкові вірусні захворювання молочнокислі бактерії дріжджі bees bacterial fungal viral diseases lactic acid bacteria yeast |
| Дата публікації: | 2025 |
| Бібліографічний опис: | Юлевич О.І. Застосування пробіотиків у бджільництві. Інноваційні аспекти та перспективи розвитку технології виробництва і переробки продукції тваринництва : матеріали міжнародної науково-практичної конференції (м. Миколаїв, 24-25 жовтня 2025 р.). Миколаїв : МНАУ, 2025. C. 39-42. |
| Короткий огляд (реферат): | Проаналізовано дані вітчизняної і світової літератури з дослідження мікробіоти бджіл, її впливу на здоров’я організму господаря. Розглянуто вплив навколишнього середовища на симбіотичну мікробіоту медоносних бджіл. Наведено перелік захворювань, які інфікують кишковий тракт медоносних бджіл та шляхи їх подолання. Показано, що ферментативне перетворення сахарози через мікробний метаболізм, має додаткові переваги для здоров’я бджіл./The data of domestic and world literature on the study of bee microbiota and its impact on the health of the host organism are analyzed. The impact of the environment on the symbiotic microbiota of honey bees is considered. A list of diseases affecting the intestinal tract of honey bees and methods for overcoming them is provided. It is shown that the enzymatic conversion of sucrose through microbial metabolism has additional benefits for the health of bees. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/22639 |
| Розташовується у зібраннях: | Інноваційні аспекти та перспективи розвитку технології виробництва і переробки продукції тваринництва - 2025 |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| zbirnik_24_10_2025-39-42.pdf | 373,53 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.