Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2873
Title: Вплив α-ліпоєвої кислоти та кверцетину на печінку при патологіях різної етіології
Влияние α-липоевой кислоты и кверцетина на печень при патологиях различной этиологии
Influence of α-lipoic acid and quercetin on the liver in pathologies of different etiology
Authors: Діордіца, Яна Вікторівна
Диордица, Яна Викторовна
Diorditsa, Yana
Keywords: хвороби печінки
ксенобіотики
гепатопротектори
α-ліпоєва кислота
кверцетин
болезни печени
ксенобиотики
гепатопротекторы
α-липоевая кислота
liver disease
xenobiotics
hepatoprotectors
α-lipoic acid
quercetin
Issue Date: 2017
Citation: Діордіца Я. В. Вплив α-ліпоєвої кислоти та кверцетину на печінку при патологіях різної етіології / Я. В. Діордіца // Теорія і практика сучасного природознавства : матеріали VI Всеукраїнської науково-практичної інтернет конференції. – Херсон, 2017. – С. 16-18.
Abstract: В статті розглянуто роль α-ліпоєвої кислоти та кверцетину в обміні речовин, діяльності антиоксидантної системи організму, вплив на показники стану печінки та сироватки крові при патологіях печінки різної етіології та джерела надходження антиоксидантів в організм. Доведено, що застосування кверцетину та α-ліпоєвої кислоти сприяє зниженню патологічних процесів в печінці та нормалізує процеси перекисного окиснення ліпідів.
В статье рассмотрена роль α-липоевой кислоты и кверцетина в обмене веществ, деятельности антиоксидантной системы организма, влияние на показатели состояния печени и сыворотки крови при патологиях печени различной этиологии и источники поступления антиоксидантов в организм. Доказано, что применение кверцетина и α-липоевой кислоты способствует снижению патологических процессов в печени и нормализует процессы перекисного окисления липидов.
The articlepresents the role of α-lipoic acid and quercetin in the metabolism, activity of the antioxidant system of the organism, influence on the indicators of the liver and blood serum in liver pathologies of different etiologies and the sources of antioxidants in the body. introduction of quercetin and α-lipoic acid reduce the pathological processes in the liver and normalize lipid peroxidation processes.
URI: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2873
Appears in Collections:Статті (Факультет агротехнологій)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Збірник статей інтернет конференції 2017-16-17.pdf245,06 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.