Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3033
Title: Технологія виробництва молока і яловичини
Authors: Підпала, Тетяна Василівна
Подпалая, Татьяна Васильевна
Podpalaya, Tatiana
Цхвітава, Олександр Кіазович
Цхвитава, Александр Киазович
Tskhvitava, Alexandr
Keywords: Технологія виробництва
експлуатація худоби
динаміка росту телиць
ефективність вирощування ремонтних телиць
виробництво молока
Спосіб утримання
Жива масу поголів’я
Issue Date: 2014
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Citation: Технологія виробництва молока і яловичини : методичні рекомендації для виконання курсового проекту студентами напряму підготовки 6.090102 – ТВППТ / Т. В. Підпала, О. К. Цхвітава. - Миколаїв : МНАУ, 2014. - 61 с.
Abstract: Технологія виробництва – це перетворення корму за допомогою худоби певного типу у високоякісні продукти харчування і сировину для легкої промисловості. Тварини повинні виробляти велику кількість продуктів високої якості, що обумовлено їх особливостями. Біологічні особливості великої рогатої худоби проявляються в конкретних умовах годівлі, утримання та експлуатації тварин, крім того залежать від породних якостей і методів селекції. В умовах інтенсифікації галузі необхідно знати особливості різних технологій, організаційних форм ведення галузі з врахуванням різних форм власності. Особливу роль відіграє народногосподарське значення галузі, породоформування, породи великої рогатої худоби, селекційні процеси, які забезпечують генетичне поліпшення популяцій худоби з використанням комп’ютерних програм, досягнень сучасної селекції, вимоги до якості продукції, використання племінних ресурсів і енергозберігаючих технологій, які передбачають конкурентну організаційну форму виробництва молока та яловичини в кожному господарстві.
URI: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3033
Appears in Collections:Методичні рекомендації (Факультет ТВППТСБ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Молоко і Яловичина КУРС ПР 2014.pdf613,45 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.