Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3472
Title: Технологія переробки винограду
Authors: Туз, Максим Сергійович
Туз, Максим Сергеевич
Tuz, Maksym
Keywords: виноградарство
технологія переробки
виноробство
історія розвитку
сучасний стан
проблеми галузі
Issue Date: 2014
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Citation: Туз, М. С. Конспект лекцій з дисципліни "Технологія переробки винограду" [Електронний ресурс] : для студ. ф-ту агротехнологій 5 курсу денної форми навч. з напрямку підгот. 7.09010101 "Агрономія" / М. С. Туз. — Електрон. текст. дані. – Миколаїв : МНАУ, 2014. – 77 с.
Abstract: На Південь України виноградна лоза потрапила ще в дохристиянську епоху. Завезли її сюди переселенці з материкової Греції (міста Мілет). Початок розвитку цієї галузі було покладено в Ольвії – містідержаві, заснованому на правому березі Південнобузького лиману в VI ст. до н. є. Стародавні ольвіополіти вважали виноград «дарунком неба» і залишили нам у спадок не тільки технологію виготовлення вина, а й усталену віками етику його вживання.
URI: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3472
Appears in Collections:Конспекти та курси лекцій (Факультет агротехнологій)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Tuz_M.KL_TPV.pdf336,82 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.