Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3680
Title: Сучасний стан галузі свинарства: регіональний аспект
The modern state of the south africa: regional aspects
Authors: Котикова, Олена Іванівна
Котикова, Елена Ивановна
Kotykova, Olena
Христенко, Ольга Андріївна
Христенко, Ольга Андреевна
Khristenko, Olga
Мартіросян, І. Г.
Martirosian, I.
Keywords: свинарство
регіон
показники
місце району
рейтинг
pig breeding
region
indicators
location of the district
rating
Issue Date: 2018
Citation: Котикова О. І. Сучасний стан галузі свинарства: регіональний аспект / О. І. Котикова, О. А. Христенко, І. Г. Мартиросян // Агросвіт. – 2018. - № 5. – С. 9-15.
Abstract: У статті проаналізовано сучасний стан галузі свинарства в регіоні за показниками розвитку галузі через встановлення місця району в області за показниками поголів’я свиней; вирощених свиней у живій масі; вирощених свиней у розрахунку на одну свиноматку, яка була на початок року; одержаного приросту від вирощування, відгодівлі та нагулу свиней; кількості кормоднів свиней, що знаходилися на вирощуванні, відгодівлі та нагулі; середньодобових приростів свиней, що знаходилися на вирощуванні, відгодівлі та нагулі; надходження приплоду поросят; оборотності однієї основної свиноматки; падежу свиней; реалізації свиней на забій; вирощених свиней у % до реалізації на забій. Аналіз індикаторів здійснено у динаміці за індексним методом. За результатами дослідження встановлено місце районів в області за показниками розвитку галузі свинарства для подальшого врахування їх при формуванні регіональної програми сталого розвитку аграрного сектору.
The article analyzes the current state of the pig breeding industry in the region on the indicators of the development of the industry by establishing the location of the district in the region in terms of pig population; grown pigs in live weight; grown pigs per sow, which was at the beginning of the year; the gain gained from growing, fattening and feeding pigs; the number of feed pigs that were growing, fattening and feeding; average daily gain of pigs, growing, fattening and feeding; arrival of litter piglets; turnover of one main sow; the case of pigs; selling pigs to slaughter; grown pigs in% before slaughtering. The analysis of indicators is carried out in dynamics by the index method. According to the results of the study, the location of the region in the region was determined according to the indicators of the development of the pig breeding industry for their further consideration in the formation of the regional program of sustainable development of the agrarian sector.
URI: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3680
Appears in Collections:Статті (Факультет менеджменту)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
3.pdf237,55 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.