Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/479
Title: | Інноваційна технологія виробництва рослинної олії. Инновационная технология производства растительного масла. The innovative technology of the production of oil. |
Authors: | Горбенко, Олена Андріївна Стрельцов, Володимир Вадимович Горбенко, Наталія Андріївна Горбенко, Елена Андреевна Стрельцов, Владимир Вадимович Горбенко, Наталья Андреевна Gorbenko, Olena Streltsov, Vladimir Gorbenko, Nataliia |
Keywords: | інноваційна технологія гравітаційний натиск транзитна ємність базова ємність герметизація регулятор тиску инновационная технология гравитационный напор транзитная емкость базовая емкость герметизация регулятор давления innovative technology gravitational head transit capacity base capacity sealing a pressure regulator |
Issue Date: | 2012 |
Citation: | Горбенко О. А. Інноваційна технологія виробництва рослинної олії / О. А. Горбенко, В. В. Стрельцов, Н. А. Горбенко // Motrol. Motrol motoryzacja i enrgetyka rolnictwa. – Lublin, 2012. – T. 14B. - С. 99-103. |
Abstract: | Пропонується, замість шнекового пресування, застосовувати інноваційну технологію, що використовує гравітаційні сили для істотного зниження витрат при виготовленні рослинного масла з олійного насіння. Розглядаються два варіанти вирішення даної проблеми: з використанням існуючого обладнання та без нього. При цьому передбачається майже повна автоматизація управління процесом пресування, тобто мінімум впливу на нього людського фактора. Предлагается, вместо шнекового прессования, применять инновационную технологию, использующей гравитационные силы для существенного снижения затрат при изготовлении растительного масла из маслосодержащих семян. Рассматриваются два варианта решения данной проблемы: с использованием существующего оборудования и без него. При этом предусматривается почти полная автоматизация управления процессом прессования, т.е. минимум влияния на него человеческого фактора. Offered, instead of the screw pressing, to apply innovative technology, using gravity forces for the substantial decline of expenses at making of vegetable butter from seed. Two variants of decision of this problem are examined: with the use of existent equipment and without him. Almost complete automation of pressing process control is thus foreseen, i.e. a minimum of influence on him human factor. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/479 |
Appears in Collections: | Статті (Інженерно-енергетичний факультет) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2ГорбенкоMotrol.pdf | 312,84 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.