Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5072
Title: Регулювання потенціалу виробництва сільськогосподарської продукції на основі індикаторів продовольчої безпеки
Other Titles: Regulation of production capacity of agricultural production on the basis of food security indicators
Authors: Шебаніна, Олена В’ячеславівна
Shebanina, Olena
Burkovska, Anna
Бурковська, Ганна Іванівна
Keywords: продовольча безпека
індикатори продовольчої безпеки
споживання продуктів харчування
виробництво продовольчих продуктів
імпорт продовольства
енергетична поживність раціону
food safety
food safety indicators
food consumption
production of food products
food imports
energy nutrition of the diet
Issue Date: 2018
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Citation: Шебаніна О. В. Регулювання потенціалу виробництва сільськогосподарської продукції на основі індикаторів продовольчої безпеки / О. В. Шебаніна, Г. І. Бурковська // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2018. - Вип. 3 (99). - С. 4-11. - DOI: 10.31521/2313-092X/2018-3(99)-1.
Series/Report no.: ;DOI: 10.31521/2313-092X/2018-3(99)-1
Abstract: У статті проаналізовано стан продовольчої безпеки України за основними її індикаторами. Розроблено факторну модель залежності достатності запасів зерна у державних резервах від обсягів резервного зерна у сховищах та об’ємів внутрішнього споживання зерна населенням. Використано регресійний аналіз впливу факторів на урожайність зернових культур для оцінки ефективності використання землі та капіталу. Визначено рівні продовольчої незалежності від імпорту та забезпеченості раціону населення основними видами продуктівхарчування.
The article analyzes the state of food security in Ukraine on the basis of its main indicators. The factor model of the grain in the state reserves dependence on the volume of reserving and volumes of domestic consumption of grain by the population is developed. The regression analysis of the factors influence on the yield of grain crops is used to assess the efficiency of land and capital use. The levels of food indep endence from the import and supply of basic foodstuffs are determined.
URI: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5072
Appears in Collections:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2018. - Вип. 3 (99)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
n99v3r2018shebanina.pdf1,47 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.