Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5849
Title: Годівля тварин і технологія кормів. Зоохіманаліз кормів
Authors: Кравченко, Олена Олександрівна
Kravchenko, Helen
Мельник, Володимир Олександрович
Melnik, Vladimir
Keywords: Оцінка кормів
Визначення вологості в кормах
зберігання комбікорму
проби кормів тваринного походження
проби кормових добавок
визначення сирої клітковини
Issue Date: 2019
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Citation: Годівля тварин і технологія кормів. Зоохіманаліз кормів [Електронний ресурс] : метод. реком. до виконання лабораторно-практичних занять для здобувачів вищої освіти СВО "Бакалавр" спеціальності 204 "ТВППТ" / уклад. : О. О. Кравченко, В. О. Мельник. - Миколаїв : МНАУ, 2019. - 52 с.
Abstract: Сучасна оцінка поживності кормів передбачає визначення більше 40 показників. Кількість цих показників для різних видів тварин різна. До них відносять суху речовину, сирий протеїн, амінокислоти (10), сирий жир та жирні кислоти, цукри, крохмаль, макро- (7) та мікроелементи (6), вітаміни (більше 10) та інші. Уже цей перелік свідчить про те, що показники хімічного складу становлять основу поживності, так як вони дають їй різнобічну і досить вичерпну характеристику. Однак, хімічний склад показує вміст поживних речовин у кормі і не може давати уявлення про їх перетравність, засвоєння, вплив на організм. Тому він є первинним показником поживності.
URI: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5849
Appears in Collections:Методичні рекомендації (Факультет ТВППТСБ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Hodivlya_tvaryn_i_tekhnolohiya_kormiv.pdf399,67 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.