Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6610
Назва: | Проблеми формування та розвитку людського капіталу як основного чинника конкурентоспроможності закладів ресторанної діяльності |
Інші назви: | Problems of Formation and Development of Human Capital as the Main Factor of Competitiveness of Restaurants |
Автори: | Борщ, В. І. Крусір, Т. О. Borshch, V. Krusir, T. |
Ключові слова: | заклад ресторанної діяльності ресторанний бізнес персонал людський капітал набір персоналу навчання персоналу розвиток персоналу restaurant restaurant business personnel human capital staff training staff development |
Дата публікації: | 2019 |
Бібліографічний опис: | Борщ В. І. Проблеми формування та розвитку людського капіталу як основного чинника конкурентоспроможності закладів ресторанної діяльності / В. І. Борщ, Т. О. Крусір // Modern Economics. - 2019. - № 18. - С. 15-19. - DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V18(2019)-02. |
Короткий огляд (реферат): | У статті розглянуто проблему формування та розвитку людського капіталу закладу ресторанної
діяльності як основного чинника його конкурентоспроможності. Проаналізовано основні методи найму персоналу.
Розглянуто стратегії підбору персоналу в ресторанному бізнесі. Проаналізовано основні проблеми, що виникають у
процесі управління персоналом закладу ресторанної діяльності. Актуалізовано проблему формування ефективної
системи навчання та розвитку персоналу для закладів ресторанного бізнесу, оскільки проблема підготовки
висококваліфікованих кадрів у ресторанній сфері є основою формування конкурентоспроможності закладу. Розглянуто
основні інструменти та методи розвитку та навчання персоналу на різних рівнях у закладі ресторанної діяльності.
Акцентовано увагу на необхідності застосування автоматизованих систем для формування ефективної системи
розвитку та навчання персоналу, особливо для мережі ресторанів. The restaurant business is one of the most dynamic. Thus, the problem of the formation and development of human capital is one of the urgent ones for it. Purpose. The main purpose of the article is to analyze the main issues of the formation and development of human capital as the main factor for the competitiveness of the entities at the restaurant business. Methodology. The methodological basis of the article is the complex of methods, including methods of scientific cognition, analysis and synthesis, systematization and scientific abstraction. The informational basis of the conducted research is the scientific works of the domestic and foreign scientists in the sphere of management, personnel management. Results. The article deals with the problem of the formation and development of the human capital of restaurants as the main factor of their competitiveness. The basic methods of hiring are analyzed. This article describes strategies for recruiting staff in the restaurant business. The main problems that arise in the process of managing the staff of a restaurant are analyzed. The problem of forming an effective system of training and staff development for restaurant business establishments has been updated, as the problem of training, highly qualified personnel in the restaurant sector is the basis for the establishment of competitiveness of the establishment. The basic tools and methods of staff development and training at different levels in the restaurant business are considered. Emphasis is placed on the need to use automated systems to form an effective staff development and training system, especially for the restaurant chain. Conclusions. The problem of the formation and development of human capital is one of the up-to-date and the business entities have to pay significant attention to it to be competitive on the market. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6610 |
Розташовується у зібраннях: | Modern Economics. - 2019. - Вип. 18 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
borshch.pdf | 435,2 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.