Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6928
Title: | Порівняльна оцінка шкіряної сировини бугайців м’ясних порід в умовах Півночі України |
Other Titles: | Comparative estimation of leather raw materials of bugay meat breeds in the conditions of the North of Ukraine |
Authors: | Петрова, Олена Іванівна Petrova, Olena |
Keywords: | спеціалізовані м’ясні породи велика рогата худоба шкіра бугайці порода туша specialized beef breeds cattle skin bug breed carcass |
Issue Date: | 2018 |
Citation: | Порівняльна оцінка шкіряної сировини бугайців м’ясних порід в умовах Півночі України / О. І. Петрова, В. В. Попсуй, О. В. Корж, В. О. Опара // Таврійський науковий вісник: Науковий журнал. Серія: "Тваринництво, кормовиробництво, збереження та переробка сільськогосподарської продукції". – 2018. - Вип. 99. – С. 199–204. |
Abstract: | У статті наведено результати досліджень технологічних властивостей шкіряної сировини бугайців спеціалізованих м’ясних порід, які вирощуються на Півночі України. Породна належність бугайців впливала на якість шкіряної сировини. Шкури тварин, які належали до порід Поліська м’ясна, Південна м’ясна, Шароле, Абердин-ангус, віднесено до категорії важких, а за площею, товщиною, хімічним складом виявлені певні розбіжності. The article presents the results of investigations of technological properties of Bugay leather raw materials of specialized breed of meat breeds grown in the North of Ukraine. The origin of the Bugites influenced the quality of leather raw materials. Animal skins belonging to the rocks: Polissya meat, Southern meat, Charolais, Aberdeen – angus, classified as heavy, but certain differences were detected in area, thickness, chemical composition. |
URI: | http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6928 |
Appears in Collections: | Статті (Факультет ТВППТСБ) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
193-198.pdf | 1,82 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.