Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/7959
Title: Продовольча безпека країни: особливості білкового харчування населення
Other Titles: Food security of the country: features of the protein diet of the population
Authors: Єгоров, Б. В.
Кордзая, Н. Р.
Iegorov, B.
Kordzaia, N.
Keywords: білкове харчування
норма
рекомендації
щоденне споживання
продовольча безпека
protein nutrition
norm
recommendations
daily intake
food security
Issue Date: 2020
Citation: Єгоров Б. В., Кордзая Н. Р. Продовольча безпека країни: особливості білкового харчування населення // Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2020. Вип. 2 (106). С. 112-119. DOI: 10.31521/2313-092X/2020-2(106)-13
Abstract: У статті проаналізовано рекомендації щодо нормування білкового харчування населення, що були розроблені світовими вченими, урядовими, міжнародними та національними організаціями. Розглянуто особливості нормування споживання протеїну залежно від вікових груп населення та стану здоров’я. Встановлено оптимальні норми щоденного споживання загального білка, а також співвідношення протеїну тваринного та рослинного походження у раціоні.
The recommendations on population protein consumption normalization, that were developed by world scientists, government, international and national organizations are analyzed in article The features of protein consumption normalization depending on age groups and health status are considered. Optimal norms of daily total protein intake, as well as the correlation of protein of animal and vegetable origin in the diet are established.
URI: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/7959
Appears in Collections:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2020. - Вип. 2 (106)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
n106v2r2020iegorov.pdf532,79 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.