Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/8427
Title: | Influence of fertilizing with modern complex organic-mineral fertilizers to grain yield and quality of winter wheat in the Southern Steppe of Ukraine |
Other Titles: | Вплив добрив сучасними комплексними органічними мінеральними добривами на врожайність і якість зернової пшениці в Південному Степу України |
Authors: | Панфілова, Антоніна Вікторівна Гамаюнова, Валентина Василівна Смірнова, Ірина Вікторівна Panfilova, Antonina Gamajunova, Valentina Smirnova, Irina |
Keywords: | озима пшениця сорт живлення рослин рістрегулюючі препарати врожайність якість зерна winter wheat variety plant nutrition growth-regulating preparations yield grain quality Nitrogen Winter Wheat Filling Period |
Issue Date: | 2020 |
Citation: | Panfilova A., Gamajunova V., Smirnova I.. Influence of fertilizing with modern complex organic-mineral fertilizers to grain yield and quality of winter wheat in the Southern Steppe of Ukraine // Journal of Agricultural Science. 2020. 2-XXX. P.196-201. doi:10.15159/jas.20.28 |
Abstract: | У статті представлені результати використання різних сортів, варіантів харчування і їх вплив на врожайність і якість зерна озимої пшениці. Експериментальні дослідження проводилися протягом 2011-2016 років на дослідному полі Миколаївського національного аграрного університету, Україна. Технологія вирощування озимої пшениці в досвіді, за винятком вивчених факторів, була в цілому прийнята до існуючих зональних рекомендацій для південного степу України. Попередником був горох (Pisum sativum L.). Встановлено, що більш високою врожайністю зерна та кілька кращими показниками якості відрізнялися зерна досліджуваних сортів озимої пшениці при спільному застосуванні передпосівного внесення N30 P30 і позакореневого підживлення посівів озимої пшениці двічі протягом сезону. вегетаційний період від Ескорт-біо. Так, для даного варіанту харчування вміст сирої клейковини в зерні озимої пшениці становила від 24,2 до 25,1%, протеїну - від 12,9 до 13,2%, а умовний урожай протеїну з 1 га посівної площі - 0,58- 0,66 т. в залежності від досліджуваного сорту. При цьому в середньому по показнику харчування рослини сорту «Заможнік» в порівнянні з сортом «Кольчуга» сформували на 9,3% більше зерна, що мав найкращі якісні показники. |
URI: | http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/8427 |
Appears in Collections: | Публікації науково-педагогічних працівників МНАУ у БД Scopus Статті (Факультет агротехнологій) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2020_2_panfilova.pdf | 530,16 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.