Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/8427
Title: Influence of fertilizing with modern complex organic-mineral fertilizers to grain yield and quality of winter wheat in the Southern Steppe of Ukraine
Other Titles: Вплив добрив сучасними комплексними органічними мінеральними добривами на врожайність і якість зернової пшениці в Південному Степу України
Authors: Панфілова, Антоніна Вікторівна
Гамаюнова, Валентина Василівна
Смірнова, Ірина Вікторівна
Panfilova, Antonina
Gamajunova, Valentina
Smirnova, Irina
Keywords: озима пшениця
сорт
живлення рослин
рістрегулюючі препарати
врожайність
якість зерна
winter wheat
variety
plant nutrition
growth-regulating preparations
yield
grain quality
Nitrogen
Winter Wheat
Filling Period
Issue Date: 2020
Citation: Panfilova A., Gamajunova V., Smirnova I.. Influence of fertilizing with modern complex organic-mineral fertilizers to grain yield and quality of winter wheat in the Southern Steppe of Ukraine // Journal of Agricultural Science. 2020. 2-XXX. P.196-201. doi:10.15159/jas.20.28
Abstract: У статті представлені результати використання різних сортів, варіантів харчування і їх вплив на врожайність і якість зерна озимої пшениці. Експериментальні дослідження проводилися протягом 2011-2016 років на дослідному полі Миколаївського національного аграрного університету, Україна. Технологія вирощування озимої пшениці в досвіді, за винятком вивчених факторів, була в цілому прийнята до існуючих зональних рекомендацій для південного степу України. Попередником був горох (Pisum sativum L.). Встановлено, що більш високою врожайністю зерна та кілька кращими показниками якості відрізнялися зерна досліджуваних сортів озимої пшениці при спільному застосуванні передпосівного внесення N30 P30 і позакореневого підживлення посівів озимої пшениці двічі протягом сезону. вегетаційний період від Ескорт-біо. Так, для даного варіанту харчування вміст сирої клейковини в зерні озимої пшениці становила від 24,2 до 25,1%, протеїну - від 12,9 до 13,2%, а умовний урожай протеїну з 1 га посівної площі - 0,58- 0,66 т. в залежності від досліджуваного сорту. При цьому в середньому по показнику харчування рослини сорту «Заможнік» в порівнянні з сортом «Кольчуга» сформували на 9,3% більше зерна, що мав найкращі якісні показники.
URI: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/8427
Appears in Collections:Публікації науково-педагогічних працівників МНАУ у БД Scopus
Статті (Факультет агротехнологій)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2020_2_panfilova.pdf530,16 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.