Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/8427
Назва: Influence of fertilizing with modern complex organic-mineral fertilizers to grain yield and quality of winter wheat in the Southern Steppe of Ukraine
Інші назви: Вплив добрив сучасними комплексними органічними мінеральними добривами на врожайність і якість зернової пшениці в Південному Степу України
Автори: Панфілова, Антоніна Вікторівна
Гамаюнова, Валентина Василівна
Смірнова, Ірина Вікторівна
Panfilova, Antonina
Gamajunova, Valentina
Smirnova, Irina
Ключові слова: озима пшениця
сорт
живлення рослин
рістрегулюючі препарати
врожайність
якість зерна
winter wheat
variety
plant nutrition
growth-regulating preparations
yield
grain quality
Nitrogen
Winter Wheat
Filling Period
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Panfilova A., Gamajunova V., Smirnova I.. Influence of fertilizing with modern complex organic-mineral fertilizers to grain yield and quality of winter wheat in the Southern Steppe of Ukraine // Journal of Agricultural Science. 2020. 2-XXX. P.196-201. doi:10.15159/jas.20.28
Короткий огляд (реферат): У статті представлені результати використання різних сортів, варіантів харчування і їх вплив на врожайність і якість зерна озимої пшениці. Експериментальні дослідження проводилися протягом 2011-2016 років на дослідному полі Миколаївського національного аграрного університету, Україна. Технологія вирощування озимої пшениці в досвіді, за винятком вивчених факторів, була в цілому прийнята до існуючих зональних рекомендацій для південного степу України. Попередником був горох (Pisum sativum L.). Встановлено, що більш високою врожайністю зерна та кілька кращими показниками якості відрізнялися зерна досліджуваних сортів озимої пшениці при спільному застосуванні передпосівного внесення N30 P30 і позакореневого підживлення посівів озимої пшениці двічі протягом сезону. вегетаційний період від Ескорт-біо. Так, для даного варіанту харчування вміст сирої клейковини в зерні озимої пшениці становила від 24,2 до 25,1%, протеїну - від 12,9 до 13,2%, а умовний урожай протеїну з 1 га посівної площі - 0,58- 0,66 т. в залежності від досліджуваного сорту. При цьому в середньому по показнику харчування рослини сорту «Заможнік» в порівнянні з сортом «Кольчуга» сформували на 9,3% більше зерна, що мав найкращі якісні показники.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/8427
Розташовується у зібраннях:Публікації науково-педагогічних працівників МНАУ у БД Scopus
Статті (Факультет агротехнологій)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2020_2_panfilova.pdf530,16 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.