Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9193
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Лесік, Ірина Миколаївна | - |
dc.contributor.author | Lesik, Iryna | - |
dc.date.accessioned | 2021-05-05T06:56:03Z | - |
dc.date.available | 2021-05-05T06:56:03Z | - |
dc.date.issued | 2014 | - |
dc.identifier.citation | Лесік І. М. Формування і функціонування ринку продукції овочівництва : автореф. ... канд. економ. наук : 08.00.04. Миколаїв : МНАУ, 2014. 27 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9193 | - |
dc.description.abstract | Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). – Миколаївський національний аграрний університет, Миколаїв, 2014. Дисертацію присвячено системному oбґрунтувaнню теоретичних положень і розробці практичних рекомендацій щодо формування та функціонування ринку продукції овочівництва. У роботі узагальнено теоретичні підходи до пізнання сутності процесу формування та функціонування ринку продукції овочівництва, обґрунтовано стратегічні напрями розвитку ринку продукції овочівництва у взаємозв’язку та взаємозалежності інфраструктурних елементів, інвестиційних можливостей з урахуванням етапів розвитку держави, експортно-імпортного потенціалу, економічних інтересів учасників, обґрунтовано концептуальні засади розвитку ринку через активізацію процесу технологічного оновлення виробництв і логістичної діяльності на кооперативних засадах. Доповнено методику оцінки стану і тенденцій формування та функціонування ринку продукції овочівництва з урахуванням особливостей інфраструктурних елементів. Визначено сутність, передумови та пріоритетні напрями формування і функціонування ринку продукції овочівництва у взаємозв’язку інфраструктурних елементів, які ґрунтуються на залученні до спільної діяльності взаємодоповнюючих підприємств, організацій і зв’язаних з ними за географічною й функціональною ознаками органів державного управління, наукових і учбових закладів на кластерній основі. Обґрунтовано науковий підхід щодо формування ринку продукції овочівництва у контексті реалізації економічних інтересів учасників, розроблено напрями удосконалення інфраструктурних елементів ринку продукції овочівництва, зорієнтовані на розширення асортименту безпечної овочевої продукції і зниження рівні імпортної залежності, зміцнення ринкових можливостей | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.subject | ринок | uk_UA |
dc.subject | інфраструктурні елементи | uk_UA |
dc.subject | продукція овочівництва | uk_UA |
dc.subject | технологічна готовність | uk_UA |
dc.subject | ресурсозберігаючі технології | uk_UA |
dc.subject | економічні інтереси | uk_UA |
dc.subject | органічна продукція | uk_UA |
dc.subject | глобалізація | uk_UA |
dc.subject | продовольча безпека | uk_UA |
dc.subject | market | uk_UA |
dc.subject | infrastructure elements | uk_UA |
dc.subject | vegetable production | uk_UA |
dc.subject | technological readiness | uk_UA |
dc.subject | resource saving technologies | uk_UA |
dc.subject | economic interests | uk_UA |
dc.subject | organic products | uk_UA |
dc.subject | globalization | uk_UA |
dc.subject | food security | uk_UA |
dc.title | Формування і функціонування ринку продукції овочівництва | uk_UA |
dc.title.alternative | The formation and functioning of the vegetable products’ market. – Printed as manuscript | uk_UA |
dc.type | Preprint | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Автореферати |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Lesik_ Автореферат.pdf | 1,49 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.