Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9193
Title: Формування і функціонування ринку продукції овочівництва
Other Titles: The formation and functioning of the vegetable products’ market. – Printed as manuscript
Authors: Лесік, Ірина Миколаївна
Lesik, Iryna
Keywords: ринок
інфраструктурні елементи
продукція овочівництва
технологічна готовність
ресурсозберігаючі технології
економічні інтереси
органічна продукція
глобалізація
продовольча безпека
market
infrastructure elements
vegetable production
technological readiness
resource saving technologies
economic interests
organic products
globalization
food security
Issue Date: 2014
Citation: Лесік І. М. Формування і функціонування ринку продукції овочівництва : автореф. ... канд. економ. наук : 08.00.04. Миколаїв : МНАУ, 2014. 27 с.
Abstract: Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). – Миколаївський національний аграрний університет, Миколаїв, 2014. Дисертацію присвячено системному oбґрунтувaнню теоретичних положень і розробці практичних рекомендацій щодо формування та функціонування ринку продукції овочівництва. У роботі узагальнено теоретичні підходи до пізнання сутності процесу формування та функціонування ринку продукції овочівництва, обґрунтовано стратегічні напрями розвитку ринку продукції овочівництва у взаємозв’язку та взаємозалежності інфраструктурних елементів, інвестиційних можливостей з урахуванням етапів розвитку держави, експортно-імпортного потенціалу, економічних інтересів учасників, обґрунтовано концептуальні засади розвитку ринку через активізацію процесу технологічного оновлення виробництв і логістичної діяльності на кооперативних засадах. Доповнено методику оцінки стану і тенденцій формування та функціонування ринку продукції овочівництва з урахуванням особливостей інфраструктурних елементів. Визначено сутність, передумови та пріоритетні напрями формування і функціонування ринку продукції овочівництва у взаємозв’язку інфраструктурних елементів, які ґрунтуються на залученні до спільної діяльності взаємодоповнюючих підприємств, організацій і зв’язаних з ними за географічною й функціональною ознаками органів державного управління, наукових і учбових закладів на кластерній основі. Обґрунтовано науковий підхід щодо формування ринку продукції овочівництва у контексті реалізації економічних інтересів учасників, розроблено напрями удосконалення інфраструктурних елементів ринку продукції овочівництва, зорієнтовані на розширення асортименту безпечної овочевої продукції і зниження рівні імпортної залежності, зміцнення ринкових можливостей
URI: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9193
Appears in Collections:Автореферати

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Lesik_ Автореферат.pdf1,49 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.