Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9364
Назва: Ensuring food security of EU countries in the context of sustainable development
Інші назви: Забезпечення продовольчої безпеки країн ЄС в контексті сталого розвитку
Автори: Петруненко, Ярослав Вікторович
Грабчук, Інна Францівна
Власенко, Татьяна Олексіївна
Петрова, Олена Іванівна
Стріха, Людмила Олександрівна
Strikha, Ludmila
Ключові слова: Продовольча безпека країн ЄС
Технологічність харчової безпеки
Безпека харчування
Стійкість продовольчої безпеки
Food security of the EU countries
Manufacturability of food security
Nutrition security
Sustainability of food security
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Petrunenko I., Grabchuk I., Vlasenko T., Petrova E., Strikha L. Ensuring food security of EU countries in the context of sustainable development // Journal of management Information and Decision Sciences, 2021. 24 (3), 1-12.
Короткий огляд (реферат): Формування стійкої харчової системи на основі узгодженої соціальної та екологічної політики є пріоритетною метою XXI століття. Численні глобальні виклики та ризики мають значний вплив на продовольчу безпеку, особливо в країнах, що розвиваються. Це вимагає систематичного вдосконалення політики продовольчої безпеки країн-членів ЄС в контексті сталого розвитку. Метою дослідження є оцінка ефективності політики продовольчої безпеки ЄС у контексті сталого розвитку з метою формування рекомендацій щодо її вдосконалення. Методологія дослідження базується на якісному та кількісному аналізі показників у рамках Цілей сталого розвитку 2 Бази даних Статистики ООН (2020) та ЦУР 2 Євростату (2020) з точки зору європейських регіонів. Концепція стійкості продовольчої безпеки та сталого розвитку, виробничий підхід до продовольчої безпеки були основою дослідження. Результати показали, що існують невідповідності між цілями сталого розвитку в контексті забезпечення продовольчої безпеки ЄС, зокрема, у таких напрямках, як: узгодженість з міграційною політикою, що збільшує нерівність та проблеми доступу населення до їжі; обмеженість внутрішніх ресурсів країн ЄС (землі для розвитку органічного виробництва) для забезпечення якості та безпеки продуктів харчування (Ірландія, Данія, Німеччина та Фінляндія); відсутність ефекту державного фінансування досліджень та розробок аграрного сектору у разі надмірного розподілу коштів для галузі; надмірне регулювання розвитку технологій у напрямку забезпечення зростання виробництва через упередженість населення щодо потенційних ризиків. Теоретичне значення дослідження полягає у виявленні нового взаємозв'язку між поняттями продовольчої безпеки, сталого розвитку та міграційної політики.
Formation of a sustainable food system based on a coordinated social and environmental policy is a priority objective of the XXI century. Numerous global challenges and risks have a significant impact on food security, especially in developing countries. This requires systematic improvement of the food security policy of EU member states in the context of sustainable development. The purpose of the research is to assess the effectiveness of EU food security policy in the context of sustainable development in order to form recommendations for its improvement. The research methodology is based on a qualitative and quantitative analysis of indicators within the Sustainable Development Goals 2 of United Nation Statistics Database (2020) and Eurostat SDG 2 (2020) in terms of European regions. The concept of sustainability of food security and sustainable development, production-based approach to food security were the basis of the research. The results have revealed that there are inconsistencies between the sustainable development goals in the context of ensuring EU food security, in particular, in such directions as: coherence with migration policy, which increases inequality and problems of access to food for the population; limited domestic resources of EU countries (land for the development of organic production) to ensure the quality and safety of food (Ireland, Denmark, Germany and Finland); lack of effect of state funding of the agricultural sector’s research and development in case of excessive allocation of funds to the industry; over-regulation of the development of technologies towards ensuring the growth of production due to the bias of the population about the potential risks. The theoretical significance of the study is to identify a new relationship between the concepts of food security, sustainable development and migration policy.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9364
Розташовується у зібраннях:Публікації науково-педагогічних працівників МНАУ у БД Scopus
Статті (Факультет ТВППТСБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ensuring-food-security-of-EU-countries-in-the-context-of-sustainable-development-1532-5806-24-3-245.pdf504,53 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.