Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9386
Title: Вплив показників яловичини на вихід і якість варених
Other Titles: Influence of beef indicators on the output and quality of boiled sausage
Authors: Петрова, Олена Іванівна, науковий керівник
Petrova, Olena, scientific director
Шелеп, М. О.
Shelep, M.
Keywords: фарш
варені ковбаси
яловичина
харчові продукти
м’ясо
дефекти
термошафи
minced meat
boiled sausages
beef
food
meat
defects
hot plates
Issue Date: 2020
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Abstract: В статті наведено результати досліджень щодо використання яловичини різної якості при технології виробництва ковбаси вареної «Яловича» вищого сорту у відповідності до ДСТУ 4436:2005 «Ковбаси варені, сосиски, сардельки, хліби м'ясні». Пропонуємо при використанні яловичини з вадами сухості та жорсткості, (DFD) поєднувати цю сировину з м’ясом якості N0R, а у фарш варених ковбас слід додавати харчові добавки для стабілізації структури.
The article presents the results of studies on the use of beef of different quality in the technology of production of boiled sausage "Beef" in accordance with DSTU 4436: 2005 "Sausages boiled, sausages, sausages, meat breads". We suggest combining this raw material with N0R quality meat when using beef with dryness and stiffness (DFD), and nutritional supplements should be added to the structure for boiled sausages.
Description: Шелеп М. О. Вплив показників яловичини на вихід і якість варених ковбас // Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 1 (14). С. 251-254.
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9386
Appears in Collections:Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 1 (14)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
251-254.pdf475,32 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.