Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9460
Title: Кітність овець та фактори впливу
Other Titles: Sheep shearness and influence factors
Authors: Кириченко, Віктор Анатолійович, науковий керівник
Kyrychenko, Viktor, scientific director
Артеменко, А. А.
Artemenkо, A.
Keywords: ягня
жива маса при народженні
тривалість кітності
багатоплідність
lamb
live weight at birth
duration of pregnancy
multiplicity
Issue Date: 2020
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Abstract: Вивчено тривалість періоду кітності вівцематок в залежності від кількості ягнят у приплоді; показники росту ягнят в залежності від строків окоту вівцематок; багатоплідність вівцематок в різні строки окоту. Встановлено, що тривалість періоду кітності вівцематок ягнятами – одинаками вірогідно довша, ніж ягнятами – двійнями. Ягнята народжені в січні за показниками живої маси при народженні, переважали ягнят, які родилися в лютому та березні. Найвищий показник багатоплідності вівцематок зафіксований у січні.
The duration of the period of ovulation of ewes depending on the number of lambs in the offspring was studied; growth indicators of lambs depending on the timing of ewes; fertility of ewes at different times of farrowing. It was found that the duration of the period of ewes of ewes by single lambs is probably longer than by twin lambs. Lambs born in January in terms of live weight at birth, dominated by lambs born in February and March. The highest rate of fertility of ewes was recorded in January.
Description: Артеменко А. А. Кітність овець та фактори впливу // Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 2 (15). С. 10-15.
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9460
Appears in Collections:Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 2 (15)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
10-15.pdf695,93 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.