Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9572
Title: Удосконалення технології виготовлення напівкопчених ковбас
Other Titles: Improvement of the technology of manufacturing of small sausage
Authors: Петрова, Олена Іванівна, науковий керівник
Petrova, Olena, scientific director
Левицька, М. С.
Levicka, M.
Keywords: напівкопчені ковбаси
термошафи
ковбасні батони
оболонки
фарш
мішалка
кутер
half-smoked sausages
thermobackets
sausage loaves
casings
minced meat
stirrer
cutter
Issue Date: 2020
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Abstract: У статті вивчено технологію виробництва напівкопчених ковбас високої якості за використання двох способів виготовлення згідно ДСТУ 4435:2005 «Ковбаси напівкопчені». Запропоновано цехам малої потужності використовувати сучасні комбіновані термошафи з програмним управлінням, де проводяться всі операції термічної обробки ковбас.
The article studies the technology of production of high quality semi-smoked sausages using two methods of production according to DSTU 4435: 2005 "Smoked sausages". It is suggested that small-capacity workshops use modern program-controlled combined cabinets where all the sausage heat treatment operations are carried out.
Description: Левицька М. С. Удосконалення технології виготовлення напівкопчених ковбас // Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 2 (15). С. 126-129.
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9572
Appears in Collections:Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 2 (15)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
126-129.pdf366,89 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.