Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9597
Title: | Оцінка показників вареної ковбаси з додаванням молочно-білкового концентрату |
Other Titles: | Evaluation of cooked sausage indicators with added milk-protein concentrate |
Authors: | Стріха, Людмила Олександрівна, науковий керівник Strikha, Ludmila, scientific director Манзюк, Д. О. Manzyk, D. |
Keywords: | маса варені ковбаси молочно-білковий концентрат вихід готової продукції втрати при термічній обробці фізико-хімічні показники weight boiled sausages milk-protein concentrate yield of finished products losses during heat treatment physicochemical parameters |
Issue Date: | 2020 |
Abstract: | У статті викладено результати досліджень технології виробництва варених ковбас з додаванням молочних білкових концентратів у кількості 5% та 10% до маси основної сировини. Встановлено, що концентрат позитивно впливає на якість готового продукту: оптимізує функціональні характеристики, покращує структуру фаршу, вологозв’язуючу, емульгуючу здатність, зменшує термовтрати під час теплової обробки виробу, покращує органолептичні властивості, підвищує вміст білків в продукті. За рахунок застосування молочного білка збільшується вихід продукції при зниженні витрат м’ясної сировини. The article presents the results of research on the technology of production of cooked sausages with the addition of milk protein concentrates in the amount of 5% and 10% by weight of the main raw material. It is established that the concentrate has a positive effect on the quality of the finished product: optimizes functional characteristics, improves the structure of minced meat, moisture-binding, emulsifying ability, reduces heat loss during heat treatment, improves organoleptic properties, increases protein content in the product. The use of milk protein increases the yield while reducing the consumption of raw meat. |
Description: | Манзюк Д. О. Оцінка показників вареної ковбаси з додаванням молочно-білкового концентрату // Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 2 (15). С. 141-145. |
URI: | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9597 |
Appears in Collections: | Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 2 (15) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
141-145.pdf | 468,49 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.