Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9645
Назва: Електроімпульсна передобробка рослинної сировини
Інші назви: Electropulse processing of plant’s materials
Автори: Юлевич, Олена Іванівна, науковий керівник
Ulevich, Olena, scientific director
Тюрін, Г. О.
Tiurin, H.
Чебаненко, Т. О.
Chebanenko, T.
Ключові слова: целюлозовмісна сировина
целюлоза
ферментативний гідроліз
лігнін
геміцелюлоза
електроімпульсна обробка (ЕІ)
cellulose-containing materials
cellulose
enzymatic hydrolysis
lignin
hemicellulose
electropulse processing (EI)
Дата публікації: 2020
Видавництво: Миколаївський національний аграрний університет
Короткий огляд (реферат): У статті розглянута та визначена ефективність електроімпульсної передобробки рослинної сировини в комбінації з хімічними реагентами, що передбачала підвищення рівня доступності целюлози для подальшого ферментативного гідролізу. В ході експерименту були встановлені оптимальні показники ЕІ-обробки: температура 210±10ºС, тиск 25±5 атм., час витримування сировини – 5-8 хвилин, підтверджено ефективність ЕІ впливу в поєднанні з хімічною обробкою, що підвищує вміст доступної ферментам фракції полісахаридів з 14-19% до 63-72%.
The article considers and determines the efficiency of electropulse pre-processing of plant’s materials in combination with chemical reagents, which provided an increase in the level of availability of cellulose for further enzymatic hydrolysis. During the experiment, the optimal indicators of EI-processing were established: temperature 210 ± 10ºC, pressure 25 ± 5 atm., holding time of materials - 5-8 minutes, confirmed the effectiveness of EI-processing in combination with chemical influence, which increases the content of polysaccharide fraction available to enzymes from 14-19% to 63-72%.
Опис: Тюрін Г. О., Чебаненко Т. О. Електроімпульсна передобробка рослинної сировини // Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 2 (15). С. 232-239.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9645
Розташовується у зібраннях:Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 2 (15)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
232-239.pdf426,77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.