Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21704
Назва: Вплив технології вирощування на продуктивність зернових та зернобобових культур
Автори: Панфілова, Антоніна Вікторівна
Panfilova, Antonina
Тарабріна, Альона-Марія
Tarabrina, Alona-Mariia
Ключові слова: соя
пшениця озима
сорт
технологія вирощування
структура врожаю
маса 1000 зерен
урожайність
soybean
winter wheat
variety
cultivation technology
crop structure
weight of 1000 grains
yield
Дата публікації: 2025
Бібліографічний опис: Панфілова А. В., Тарабріна А.-М. О. Вплив технології вирощування на продуктивність зернових та зернобобових культур. Продовольча безпека України в умовах післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум : доповіді учасників міжнародної науково-практичної конференції (м. Миколаїв, 28-30 травня 2025 р.) / Міністерство освіти і науки України ; Миколаївський національний аграрний університет. Миколаїв : МНАУ, 2025. С. 149-151. DOI: https://doi.org/10.31521/978-617-7149-86-5-48
Короткий огляд (реферат): В умовах Степу України, в результаті проведених польових досліджень у 2022-2024 рр., доведено позитивний вплив ресурсо- та грунтозберігаючих технологій вирощування зернових та зернобобових культур. Урожайність сої при вирощуванні за технологією no-till, у середньому за роки досліджень і по фактору сорт, склала 1,73 т/га, що перевищило показники варіанту класичної технології на 0,29 т/га або на 16,8%. Застосування технології Mzuri-ProTil за вирощування пшениці озимої сприяло збільшенню урожайності зерна – на 11,9% порівняно із класичною технологією культури.
-
In the conditions of the Steppe of Ukraine, as a result of field studies in 2022- 2024, the positive impact of resource and soil-saving technologies for cultivation of grain and legumes was proved. The yield of soybean when growing by no-till technology, on average during the years of research and by factor variety, amounted to 1.73 t/ha, which exceeded the indicators of the variant of classical technology by 0.29 t/ha or by 16.8%. The use of Mzuri-ProTil technology for winter wheat helped increase the grain yield-by 11.9%compared to classical crop technology.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21704
https://doi.org/10.31521/978-617-7149-86-5-48
Розташовується у зібраннях:Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум - 2025
Статті (Факультет агротехнологій)
Статті аспірантів МНАУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
forum-2025-149-151.pdf511,62 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.