Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21792
Назва: Розвиток органічного сільського господарства як фактор забезпечення продовольчої незалежності
Автори: Олійник, Тетяна Георгіївна
Oleynik, Tatyana
Ключові слова: органічне сільське господарство
продовольча незалежність
екологічна безпека
сталий розвиток
державна підтримка
аграрна політика
сільське господарство
Україна
organic agriculture
food independence
environmental security
sustainable development
state support
agrarian policy
agriculture
Ukraine
Дата публікації: 2025
Бібліографічний опис: Олійник Т. Г. Розвиток органічного сільського господарства як фактор забезпечення продовольчої незалежності. Продовольча безпека України в умовах післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум : доповіді учасників міжнародної науково-практичної конференції (м. Миколаїв, 28-30 травня 2025 р.) / Міністерство освіти і науки України ; Миколаївський національний аграрний університет. Миколаїв : МНАУ, 2025. С. 364-366. DOI: https://doi.org/10.31521/978-617-7149-86-5-122
Короткий огляд (реферат): У роботі досліджено роль розвитку органічного сільського господарства як фактора забезпечення продовольчої незалежності. Проаналізовано переваги та недоліки органічного виробництва, включаючи екологічну безпеку, якість продукції, вплив на родючість ґрунту, економічні аспекти та експортний потенціал. Розглянуто можливості стимулювання розвитку органічного сільського господарства на державному рівні, такі як розробка державної стратегії, фінансова підтримка виробників, спрощення процедури сертифікації, розвиток інфраструктури, просування органічної продукції, наукові дослідження та міжнародне співробітництво.
-
The paper examines the role of organic agriculture development as a factor in ensuring food independence. The advantages and disadvantages of organic production are analyzed, including environmental safety, product quality, impact on soil fertility, economic aspects, and export potential. Possibilities for stimulating the development of organic agriculture at the state level are considered, such as developing a state strategy, financial support for producers, simplifying the certification procedure, developing infrastructure, promoting organic products, scientific research, and international cooperation.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21792
https://doi.org/10.31521/978-617-7149-86-5-122
Розташовується у зібраннях:Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум - 2025
Статті (Факультет менеджменту)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
forum-2025-364-366.pdf518,25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.