Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11471
Назва: | Use of entropic and information analysis of living weight of dairy cows for productivity |
Автори: | Каратєєва, Олена Іванівна Karateeva, Helena Галушко, Ірина Анатоліївна Galushko, Irina Кравченко, Олена Олександрівна Kravchenko, Helen Гиль, Михайло Іванович Gill, Mikhail |
Ключові слова: | body weight dairy cattle entropy еntropy and information analysis (EIA) |
Дата публікації: | 2021 |
Бібліографічний опис: | Karateeva H., Galushko I., Kravchenko H., Gill M. Use of entropic and information analysis of living weight of dairy cows for productivity // Scientific Papers. Series D. Animal Science. 2021. Vol. LXIV, № 2. P. 58-63. |
Короткий огляд (реферат): | In the article, due to the use of entropy-informational analysis, the statistical parameters of the biological system, the degree of its entropy of absolute and relative organization, which is represented by the live weight of dairy cows, have been studied. It has been established that biological systems, regardless of the breed factor, become more ordered at the age of nine and fifteen months, as well as at their birth. It has also been proven that cows of the Ukrainian blackand-white dairy breed have lower values of unconditional entropy, that is, entropy tends to zero, and the system becomes more orderly. Thus, animals with high levels of ordering of systems in terms of live weight, respectively, will have a high degree of ordering of systems represented by the main indicators of milk productivity. This can serve as a kind of marker when predicting it. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11471 |
Розташовується у зібраннях: | Публікації науково-педагогічних працівників МНАУ у БД Web of Science Статті (Факультет ТВППТСБ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Art7.pdf | 485,59 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.