Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1394
Title: Порівняльна характеристика фізико-хімічного складу цистернального та альвеолярного козячого молока за умов видоювання
Сравнительная характеристика физико-химического состава цистернального и альвеолярного козьего молока в условиях выдаивания.
Comparative characteristics of physical and chemical cistern and alveolar goat milk composition by milking conditions.
Authors: Фотіна, Т. І.
Шаповалов, С. О.
Калашніков, В. О.
Кисельов, О. В.
Ладика, Л. М.
Фотина, Т. И.
Шаповалов, С. А.
Калашников, В. А.
Кисельов, А. В.
Fotina, T.
Shapovalov, S.
Kalashnikov, V.
Kyselov, A.
Ladyka, L.
Keywords: молоко кіз
альвеолярне молоко
транзиторно-альвеолярне молоко
цистернальне молоко
масова частка жиру
масова частка протеїну
масова частка лактози
масова частка сухої речовини
точка замерзання молока кіз
milk goats
alveolar milk
transient-alveolar milk
milk tsysternalne
Fat
protein mass fraction
mass fraction of lactose
the mass fraction of dry matter
the freezing point of milk goats
молоко коз
альвеолярное молоко
транзиторно-альвеолярное молоко
массовая доля жира
массовая доля протеина
массовая доля лактозы
массовая доля сухого вещества
точка замерзания молока коз
Issue Date: 2014
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Citation: Порівняльна характеристика фізико-хімічного складу цистернального та альвеолярного козячого молока за умов видоювання / [Т. І. Фотіна, С. О. Шаповалов, В. О. Калашніков та ін.]// Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2014. – Вип. 2 (78). – С. 163-170.
Abstract: У роботі викладено особливості різниці між масовою часткою ком- понентів цистернального та альвеолярного молока. Показано, що в альвеолярному молоці масова частка жиру, протеїну, лактози, сухої речовини більша в середньому на 15; 4; 2,8; 7% відповідно. Показано різницю точки замерзання цистернального та альвеолярного молока, визначено, що в альвеолярному молоці температура замерзання біль- ша в середньому на 2,76%.
В работе изложены особенности разницы между массовой долей компо- нентов цистернального и альвеолярного молока. Показано, что в альвеоляр- ном молоке массовая доля жира, протеина, лактозы, сухого вещества больше в среднем на 15; 4; 2,8; 7% соответственно. Показана разница точки замерзания цистернального и альвеолярного молока, определено, что в альвеолярном мо- локе температура замерзания больше в среднем на 2,76%.
The paper presents the features of the difference between the mass fraction of cistern and alveolar milk. It he’s shown that in alveolar milk mass of fat, protein, lactose, dry substance higher in an average of 15; 4; 2.8; 7% , respectively. It has shown the difference in terms freezing of cistern and alveolar milk, determined that the alveolar milk freezing point higher on average by 2.76%.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1394
Appears in Collections:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2014. - Вип. 2 (78).

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
n78v2r2014fotina.pdf311,52 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.