Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1406
Title: | Співпраця хмелярства та пивоваріння: світовий та вітчизняний ракурс Сотрудничество хмелеводства и пивоварения: мировой и отечественный ракурс. Cooperation hop and brewing: National and international perspective. |
Authors: | Приймачук, Т. Ю. Ратошнюк, Т. М. Сітнікова, Т. Ю. Проценко, А. В. Штанько, Т. А. Ситникова, Т. Ю. Priymachuk, T. Ratoshnyuk, T. Sitnikova, T. Protsenko, A. Shtanko, T. |
Keywords: | хмелярство промислове та крафтове пивоваріння сортова структура смакові сорти хмелеводство промышленное и крафтовое пивоварение сортовая структура вкусовые сорта hop industrial and kraftove brewing varietal structure flavor varieties |
Issue Date: | 2014 |
Publisher: | Миколаївський національний аграрний університет |
Citation: | Співпраця хмелярства та пивоваріння: світовий та вітчизняний ракурс / [Т. Ю. Приймачук, Т. М. Ратошнюк, Т. Ю. Сітнікова та ін.] // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2014. – Вип. 2 (78). – С. 72-79. |
Abstract: | Досліджено основні передумови зменшення світового та вітчиз-
няного виробництва хмелю, розкрито основні проблеми функціо-
нування галузі. Встановлено необхідність зміни сортової структури
хмільників у бік збільшення сортів тонкоароматичного типу для роз-
ширення асортименту пивної продукції промислового та крафтового
пивоваріння. З’ясовано, що для вирішення проблем вітчизняної галу-
зі хмелярства сортова структура насаджень також має орієнтуватися
на класичну технологію виготовлення пива. Исследованы основные предпосылки уменьшения мирового и отечествен- ного производства хмеля, раскрыты основные проблемы функционирования отрасли. Определена необходимость изменения сортовой структуры хмель- ников в сторону увеличения сортов тонкоароматного типа для расширения ассортимента пивной продукции промышленного и крафтового пивоварения. Выяснено, что для решения проблем отечественной отрасли хмелеводства сор- товая структура насаждений также должна ориентироваться на классическую технологию изготовления пива. The basic premises for decrease of international and domestic produc-tion of hop are investigated, the main problems functioning of hop branch are fi nd out. Defi ned need of change the varietal structure of hop-plantings in di-rection of increase variety fi ne aroma hops type for expansion of the range of beer production of industrial and craft brewing. It is found that for the solu-tion problems of domestic branch of hop-growing the varietal structure of hop-plantings also has be directed by classical brewing technology. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/1406 |
Appears in Collections: | Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2014. - Вип. 2 (78). |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
n78v2r2014pryymachuk.pdf | 473,38 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.