Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14657
Назва: Вплив ресурсозберігаючих прийомів живлення на врожайність і якість зерна ячменю озимого в умовах Південного Степу України
Автори: Кувшинова, Анна Александровна
Kuvshinova, Anna
Ключові слова: ячмінь озимий
сорти
біопрепарати
урожайність
winter barley
varieties
biological preparations
Дата публікації: 2023
Видавництво: Миколаївський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Кувшинова А. О. Вплив ресурсозберігаючих прийомів живлення на врожайність і якість зерна ячменю озимого в умовах Південного Степу України // Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум = Food security of Ukraine in the conditions of the war and post-war recovery: global and national dimensions. International forum : доповіді учасників міжнародної науково-практичної конференції, 01-02 червня 2023 р., м. Миколаїв / Міністерство освіти і науки України ; Миколаївський національний аграрний університет. Миколаїв : МНАУ, 2023. C. 220-222.
Короткий огляд (реферат): Зернове господарство країна є значним потенціалом вирощування зернових та олійних культур, і насамперед забезпечує не лише своє населення продукцією, а й бере активну участь у світовому попиті, який з кожним роком стрімко зростає. Ячмінь займає важливе значення, особливо на півдні України, він є однією з найпродуктивніших зернових культур. Серед хлібів першої групи ячмінь озимий найбільш посухостійкий і відзначається високою продуктивністю на створення одиниці органічної речовини Однак періодичні зміни погодних умов з жаркими і посушливими літами та різкими заморозками, які на 20-40% обумовлюють урожайність, значно загострюють одержання, сталої продукції та потребують постійних досліджень щодо стабільного виробництва зерна за рахунок впровадження добре адаптивних сортів до місцевих умов, та технологій їх вирощування.
The country's grain economy has a significant potential for the cultivation of grain and oil crops, and primarily provides not only its population with products, but also actively participates in world demand, which is growing rapidly every year. At the same time, barley is important, especially in the south of Ukraine, it is one of the most productive grain crops. Among the breads of the first group, winter barley is the most droughtresistant and is characterized by high productivity per unit of organic matter. However, periodic changes in weather conditions with hot and dry summers and sharp frosts, which determine productivity by 20-40%, significantly exacerbate the production of sustainable products and require constant research regarding stable grain production due to the introduction of well-adapted varieties to local conditions and their growing technologies.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14657
Розташовується у зібраннях:Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум - 2023

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
prod_bezp-22-05-23-220-222.pdf529,74 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.