Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14657
Title: Вплив ресурсозберігаючих прийомів живлення на врожайність і якість зерна ячменю озимого в умовах Південного Степу України
Authors: Кувшинова, Анна Александровна
Kuvshinova, Anna
Keywords: ячмінь озимий
сорти
біопрепарати
урожайність
winter barley
varieties
biological preparations
Issue Date: 2023
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Citation: Кувшинова А. О. Вплив ресурсозберігаючих прийомів живлення на врожайність і якість зерна ячменю озимого в умовах Південного Степу України // Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум = Food security of Ukraine in the conditions of the war and post-war recovery: global and national dimensions. International forum : доповіді учасників міжнародної науково-практичної конференції, 01-02 червня 2023 р., м. Миколаїв / Міністерство освіти і науки України ; Миколаївський національний аграрний університет. Миколаїв : МНАУ, 2023. C. 220-222.
Abstract: Зернове господарство країна є значним потенціалом вирощування зернових та олійних культур, і насамперед забезпечує не лише своє населення продукцією, а й бере активну участь у світовому попиті, який з кожним роком стрімко зростає. Ячмінь займає важливе значення, особливо на півдні України, він є однією з найпродуктивніших зернових культур. Серед хлібів першої групи ячмінь озимий найбільш посухостійкий і відзначається високою продуктивністю на створення одиниці органічної речовини Однак періодичні зміни погодних умов з жаркими і посушливими літами та різкими заморозками, які на 20-40% обумовлюють урожайність, значно загострюють одержання, сталої продукції та потребують постійних досліджень щодо стабільного виробництва зерна за рахунок впровадження добре адаптивних сортів до місцевих умов, та технологій їх вирощування.
The country's grain economy has a significant potential for the cultivation of grain and oil crops, and primarily provides not only its population with products, but also actively participates in world demand, which is growing rapidly every year. At the same time, barley is important, especially in the south of Ukraine, it is one of the most productive grain crops. Among the breads of the first group, winter barley is the most droughtresistant and is characterized by high productivity per unit of organic matter. However, periodic changes in weather conditions with hot and dry summers and sharp frosts, which determine productivity by 20-40%, significantly exacerbate the production of sustainable products and require constant research regarding stable grain production due to the introduction of well-adapted varieties to local conditions and their growing technologies.
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14657
Appears in Collections:Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум - 2023

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
prod_bezp-22-05-23-220-222.pdf529,74 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.