Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14743
Назва: Технологія виробництва яловичини в умовах СТОВ «Промінь» Первомайського району
Автори: Петрова, Олена Іванівна, науковий керівник
Petrova, Olena, scientific director
Глазко, В.
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Глазко В. Технологія виробництва яловичини в умовах СТОВ «Промінь» Первомайського району : кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівник О. Петрова. Миколаїв : МНАУ, 2023. 53 с.
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота викладена на 53 сторінках комп’ютерного тексту, містить 9 таблиць, 1 рисунок, опрацьовано 35 літературних джерел. Тема: Технологія виробництва яловичини в умовах СТОВ «Промінь» Первомайського району. Об’єкт: некастровані бугайці червоної степової породи на відгодівлі. Мета: Вивчення ефективності відгодівлі молодняку великої рогатої худоби червоної степової породи до різних вагових кондицій. Завдання: 1. Проаналізувати діючу технологію вирощування та відгодівлі молодняку великої рогатої худоби; 2. Проаналізувати результати відгодівлі бугайців до різних вагових кондицій; 3. Порівняти м’ясну продуктивність молодняку; 4. Провести товарну та санітарну оцінку туш дослідних тварин; 5. Проаналізувати сортовий склад туш яловичини. Основні методики досліджень: формування груп дослідних тварин методом груп-аналогів; загальноприйнята технологія відгодівлі молодняку і забою великої рогатої худоби на м’ясо; товарна оцінка та сортова розрубка туш у відповідності з державними стандартами. Для визначення м’ясної продуктивності застосовували метод контрольного забою та схеми технологічної розробки та обвалювання туш. Кваліфікаційна робота містить аналіз літературних даних щодо технологій виробництва яловичини в південному регіоні України. Основні висновки та пропозиції: отримані результати досліджень дають підставу рекомендувати виробництву для одержання якісної яловичини за помірного рівня годівлі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14743
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)
Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КР Глазко В.Г. .pdf132,81 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.