Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1531
Title: Визначення перспективного набору критеріїв аутентичності національних вин
Проектирование перспективного набора критериев аутентификации национальных вин.
Designing of perspective set of criteria for the authentication of national wines.
Authors: Богза, С.Л.
Теплякова, Г.В.
Теплякова, А.В.
Bogza, S.
Teplyakova, A.
Keywords: вино
критерії аутентичності
фальсифікація
мікроелементний склад
дейтерій
критерии подлинности
фальсификация
микроэлементный состав
wine criteria of authenticity
forgery
trace element composition
deuterium
Issue Date: 2013
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Citation: Богза С. Л. Визначення перспективного набору критеріїв аутентичності національних вин / С. Л. Богза, Г. В. Теплякова // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2013. – Вип. 4 (74), Т. 1. – С. 158-164.
Abstract: Розглянуто питання ідентифікації та аутентифікації тихих вин в Україні за основними критеріями. Розкрито основні проблеми націо- нального стандарту, що регламентує вимоги до зазначеної продукції. Запропоновано використовувати в якості критеріїв ідентичності та аутентичності мікроелементний склад та розподіл дейтерію в етилово- му спирті, що в комплексі характеризує регіональне походження вин.
Рассмотрены вопросы идентификации и аутентификации тихих вин в Украине по определенным критериям. Охарактеризованы основные проблемы национального стандарта, регламентирующего требования к указанной про- дукции. Предложено использовать в качестве критериев идентичности и ау- тентичности микроэлементный состав и распределение дейтерия в этиловом спирте, что в комплексе характеризует региональное происхождение вин.
The issues of identifi cation and authentication of wines in Ukraine according to certain criteria are considered. We have defi ned the main problems of the national standard of the regulatory requirements for the specifi ed products. It is proposed to use as criteria of identity and authenticity, the microelement composition and distribution of deuterium in ethyl alcohol, which in combination characterizes the regional origin of wines.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1531
Appears in Collections:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2013. - Вип. 4 (74). - Т. 1.
Статті (Інженерно-енергетичний факультет)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
n74v4r2013t1bogza.pdf456,69 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.