Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/17777
Title: Development trends and current problems of the food industry in Ukraine and the world
Authors: Трофимішин, О. Д.
Trofimishin, O.
Тішечкіна, Катерина Вікторівна
Tishechkina, Kateryna
Keywords: food industry
nutrition
import
natural products
trend
impact on the environment
харчова промисловість
харчування
імпорт
натуральна продукція
тенденція
вплив на довкілля
Issue Date: 2024
Citation: Trofimishin O., Tishechkina K. Development trends and current problems of the food industry in Ukraine and the world. Загальні аспекти інноваційного розвитку освітньої галузі в контексті міжнародного співробітництва України = General Aspects оf Innovation Development оf Education in the Context оf International Cooperation оf Ukraine : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (м. Миколаїв, 25-26 квітня 2024 р.) Миколаїв : МНАУ, 2024. С. 75-76.
Abstract: The food industry is a key branch of the economy of Ukraine and the world, which provides the population with the necessary food products. Growing consumer demands are causing new issues such as product quality and safety, pollution, import dependency and environmental impact. An important trend is the growing popularity of organic and natural products, but the industry needs significant changes to solve these problems. Ukraine can become a leading participant in the development of effective production of organic and natural products, improving the quality and safety of food products and reducing the impact on the environment, provided that the authorities, businesses and international investors cooperate.
-
Харчова промисловість є ключовою галуззю економіки України та світу, що забезпечує населення необхідними продуктами харчування. Зростання вимог споживачів спричиняє появу нових проблем, таких як якість та безпека продуктів, забруднення, залежність від імпорту та вплив на навколишнє середовище. Важливою тенденцією є зростання популярності органічної та натуральної продукції, але галузь потребує суттєвих змін для вирішення цих проблем. Україна може стати провідним учасником у розвитку ефективного виробництва органічної та натуральної продукції, підвищенні якості та безпеки харчових продуктів та зменшенні впливу на довкілля за умови співпраці влади, бізнесу та міжнародних інвесторів.
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/17777
Appears in Collections:Загальні аспекти інноваційного розвитку освітньої галузі в контексті міжнародного співробітництва України-2024
Статті (Факультет культури і виховання)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
zb-mizhnar-2024-75-76.pdf641,29 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.