Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1835
Title: Сортові інновації у виробництві зерна сільськогосподарськими підприємствами
Сортовые инновации в производстве зерна сельскохозяйственными предприятиями.
Innovation grades in production of grainagricultural enterprises
Authors: Пехов, В. А.
Pekhov, V.
Keywords: сільськогосподарські культури
сортові інновації
виробництво зерна
високопродуктивні сорти
насінництво
сельскохозяйственные культуры
сортовые инновации
производство зерна
высокопродуктивные сорта
семеноводство
crop
varietal innovation
the production of grain
high-yield varieties
seed
Issue Date: 2015
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Citation: Пехов В. А. Сортові інновації у виробництві зерна сільськогосподарськими підприємствами / В. А. Пехов // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2015. – Вип. 3 (86). – С. 85-92.
Abstract: У статті розкрито організаційно-економічні аспекти функціонування сортових інновацій у розвитку та формуванні ефективності зернопродуктового підкомплексу України. Визначено загальні засади рольових характеристик інновацій, їх «покультурну» структуру у взаємозв’язку з ефективністю аграрної галузі загалом, що визначе-но як головний резерв для економічного зростання. Запропоновано авторську оцінку процесів, які сьогодні відбуваються в системі економічних взаємодій з приводу підвищення конкурентоспроможності виробництва зерна на внутрішньому і зовнішньому ринках.
В статье раскрыты организационно-экономические аспекты функционирования сортовых инноваций в развитии и формировании эффективности зернопродуктового подкомплекса Украины. Определены общие принципы ролевых характеристик инноваций, их «покультурная» структура во взаимосвязи с эффективностью аграрной отрасли в целом, что определено как главный резерв для экономического роста. Предложена авторская оценка процессов, происходящих сегодня в системе экономических взаимодействий поповоду повышения конкурентоспособности производства зерна на внутреннем и внешнем рынках.
In article organizational and economic aspects of functioning of high-quality innovations in development and formation of effi ciency of grain subcomplex of Ukraine are shown. The general principles of main characteristics of innovations, their "each-crap" structure in interrelation with effi ciency of agrarian branch in general are defi ned. They are as the main reserve for economic growth. The author offers his own assessment of processes in system of economic interactions concerning increase of competitiveness of grain production in domestic and foreignmarket.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1835
Appears in Collections:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2015. - Вип. 3 (86).

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
n86v3r2015pehov.pdf481,14 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.