Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18407
Title: Йогурт, як продукт функціонального призначення
Authors: Юлевич, Олена Іванівна, науковий керівник
Ulevich, Olena, scientific director
Данилюк, М. Р.
Романько, Р. О.
Keywords: йогурт
здоров'я
пробіотики
сквашування молока
рослинні добавки
технології виробництва йогуртів
функціональні продукти харчування
закваски
пробіотичні властивості
трав'яні йогурти
yogurt
health
probiotics
milk fermentation
herbal additives
yogurt production technologies
functional foods
starter cultures
probiotic properties
herbal yogurts
Issue Date: 2024
Citation: Данилюк М. Р., Романько Р. О. Йогурт, як продукт функціонального призначення. Polish Journal Of Science. 2024. № 71. С. 3-5. DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.10675230.
Abstract: У статті розглядається актуальна проблема підтримки здоров'я через вживання йогурту, висвітлюючи історію, методи виробництва та еволюцію популярності продукту. Обговорюється використання рослин них добавок для покращення функціональних властивостей йогурту. Дослідження підкреслює важливість цієї теми в сучасному суспільстві, що прагне піклування про здоров'я та різноманітність поживних проду ктів.
-
The article addresses the pressing issue of maintaining health through the consumption of yogurt, covering its history, production methods, and the evolution of its popularity. The use of plant-based additives to enhance the functional properties of yogurt is discussed. The research underscores the significance of this topic in contem porary society, emphasizing the commitment to health and the diversity of nutritional products.
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18407
Appears in Collections:Статті (Факультет ТВППТСБ)
Статті студентів МНАУ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
POLISH JOURNAL OF SCIENCE №71 (2024)-3-5.pdf401,87 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.