Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18590
Title: | Особливості одержання заквашувальної композиції для виробництва сметани |
Authors: | Стабніков, Віктор Петрович, науковий керівник Рукавиця, Д. |
Issue Date: | 2024 |
Citation: | Рукавиця Д. Особливості одержання заквашувальної композиції для виробництва сметани : кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 162 – «Біотехнології та біоінженерія» / наук. керівн. В. Стабніков. Миколаїв : МНАУ, 2024. 58 с. |
Abstract: | Кваліфікаційну роботу виконано в об’єму 59 сторінок друкованого тексту, з використанням 53 бібліографічних джерел спеціальної, додаткової літератури та періодичних видань. До роботи внесено 9 таблиць та 6 рисунків. Тема дипломної роботи: «Особливості одержання заквашувальної композиції для виробництва сметани». Об’єкт досліджень – технологічний процес виробництва сметани, її біохімічні та мікробіологічні показники. Предмет досліджень – аналіз ступеня впливу виду закваски на характеристики сметани Мета досліджень – визначити біологічні агенти для виробництва функціональної сметани шляхом вибору пробіотичних штамів з різномантними пробіотичними ефектами. Для виконання мети були поставлені наступні завдання: 1. Виконати аналіз ринку сметанної продукції,а також заквашувальних композицій 2. Оцінити тенденції ринку, визначивши потенціний його розвиток в майбутньому задля визначення потреби в біотехнологічному виробництві заквашувальної композиції для виробництва функціональної сметани 3. Обрати біологічні агенти, які будуть відповідати вимогам по закваскам, а також по пробіотичним продуктам, визначити вплив обраних біологічних агентів та властивості, які вони будуть надавати кінцевому функціональному продукту 4. Оцінити готовий продукт за біохімічними, органлептичними та мікробіологічними показниками. Методи дослідження – загальноприйняті стандартні біохімічні та мікробіологічні методи та метод порівняльного аналізу. |
URI: | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18590 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
КР_Рукавиця.pdf | 699,88 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.