Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2343
Title: | Оцінка потоково-цехової системи виробництва молока Оценка поточно-цеховой системы производства молока. Evaluation of fl ow-shop system of milk production. |
Authors: | Підпала, Тетяна Василівна Подпалая, Татьяна Васильевна Podpalaya, Tatiana Маташнюк, Ю. С. Matashnukpets, U. |
Keywords: | технологія потоково-цехова система корови продуктивність лактація лактаційна крива технология потоково-цеховая система коровы продуктивность лактация лактационная кривая technology fl ow-shop system cows production lactation lactation curve |
Issue Date: | 2017 |
Publisher: | Миколаївський національний аграрний університет |
Citation: | Підпала Т. В. Оцінка потоково-цехової системи виробництва молока / Т. В. Підпала, Ю. С. Маташнюк // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2017. - Вип. 2 (94). - С. 136-143. |
Abstract: | У статті викладено результати оцінки потоково-цехової системи
виробництва молока. У результаті дослідження встановлено, що подо-
вження тривалості перебування корів в цеху роздоювання і осіменіння
до 180-200 днів лактації сприяє підтриманню високого рівня молочної
продуктивності у тварин та збільшенню валового виробництва молока.
Корови дослідної групи характеризуються рівномірною лактаційною
кривою. В статье изложены результаты оценки поточно-цеховой системы производ- ства молока. Результатами исследований установлено, что увеличение продолжительности содержания коров в цехе раздоя и осеменения до 180-200 дней лактации позволяет поддерживать высокий уровень продуктивности у животных и увеличить валовое производство молока. Коровы опытной группы характеризуются равномерной лактационной кривой. The article describes the results of the evaluation of fl ow-shop system of milk production. The results of the research revealed that the increase of duration staying of cows up to 180-200 lactation days in the shop of milk yielding and artifi cial insemination departments allows to maintain a high level of productivity in animals and to increase gross production of milk. The cows of experimental group are characterized by steady lactation curve. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/2343 |
Appears in Collections: | Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2017. - Вип. 2 (94). |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
n94v2r2017pidpala.pdf | 385,55 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.