Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2600
Title: Практичний довідник зі свинарства
Authors: Лихач, Вадим Ярославович
Likhach, Vadym
Лихач, Анна Василівна
Лихач, Анна Васильевна
Likhach, Anna
Луговий, Сергій Іванович
Луговой, Сергей Иванович
Крамаренко, Сергій Сергійович
Крамаренко, Сергей Сергеевич
Kramarenko, Sergej
Топіха, Віра Сергіївна
Топиха, Вера Сергеевна
Topyha, Vera
Keywords: фізіологія свиней
імунологія свиней
годівля свиней
репродукція свиней
утримання свиней
управління стадом
Issue Date: 2016
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Citation: Практичний довідник зі свинарства : виробничо-практичні рекомендації / [В. С. Топіха, В. Я. Лихач, С. І. Луговий та ін.]. - Миколаїв : МНАУ, 2016. - 73 с.
Abstract: Завдяки багатоплідності, скоростиглості, великій забійній вазі при порівняно незначній витраті кормів на одиницю продукції, свинина відіграє головну роль в загальному виробництві м'яса (в УРСР 1970 — 46%). Вона майже вдвічі поживніша за яловичину і баранину. Завдяки цим прикметам значення свинарства постійно зростає, зокрема з поч. 19 ст. — зі збільшенням попиту на м'ясні продукти швидко зростаючого населення міст. Зростання кількості свиней у світі (у млн тонн): 1938-39 — 296, 1965-66 — 588, і вже зараз поголів'я свиней у світі становить понад 850 млн голів, більше половини його зосереджено в Азії. Китай посідає перше місце у світі за кількістю свиней (майже 50% світового виробництва). За обсягом свинарства вирізняються також США (10,3% світового виробництва), Бразилія, ФРН, Данія, Франція, Велика Британія, Нідерланди, Угорщина. Нині існує понад 600 порід свиней різних напрямків продуктивності (м'ясні, сальні, беконні, м'ясо-сальні).
URI: http://dspace.mnau.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/2600
Appears in Collections:Методичні рекомендації (Факультет ТВППТСБ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Довідник (1).pdf2,01 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.