Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2600
Назва: Практичний довідник зі свинарства
Автори: Лихач, Вадим Ярославович
Likhach, Vadym
Лихач, Анна Василівна
Лихач, Анна Васильевна
Likhach, Anna
Луговий, Сергій Іванович
Луговой, Сергей Иванович
Крамаренко, Сергій Сергійович
Крамаренко, Сергей Сергеевич
Kramarenko, Sergej
Топіха, Віра Сергіївна
Топиха, Вера Сергеевна
Topyha, Vera
Ключові слова: фізіологія свиней
імунологія свиней
годівля свиней
репродукція свиней
утримання свиней
управління стадом
Дата публікації: 2016
Видавництво: Миколаївський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Практичний довідник зі свинарства : виробничо-практичні рекомендації / [В. С. Топіха, В. Я. Лихач, С. І. Луговий та ін.]. - Миколаїв : МНАУ, 2016. - 73 с.
Короткий огляд (реферат): Завдяки багатоплідності, скоростиглості, великій забійній вазі при порівняно незначній витраті кормів на одиницю продукції, свинина відіграє головну роль в загальному виробництві м'яса (в УРСР 1970 — 46%). Вона майже вдвічі поживніша за яловичину і баранину. Завдяки цим прикметам значення свинарства постійно зростає, зокрема з поч. 19 ст. — зі збільшенням попиту на м'ясні продукти швидко зростаючого населення міст. Зростання кількості свиней у світі (у млн тонн): 1938-39 — 296, 1965-66 — 588, і вже зараз поголів'я свиней у світі становить понад 850 млн голів, більше половини його зосереджено в Азії. Китай посідає перше місце у світі за кількістю свиней (майже 50% світового виробництва). За обсягом свинарства вирізняються також США (10,3% світового виробництва), Бразилія, ФРН, Данія, Франція, Велика Британія, Нідерланди, Угорщина. Нині існує понад 600 порід свиней різних напрямків продуктивності (м'ясні, сальні, беконні, м'ясо-сальні).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.mnau.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/2600
Розташовується у зібраннях:Методичні рекомендації (Факультет ТВППТСБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Довідник (1).pdf2,01 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.