Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4413
Title: Аналіз відомих технологій виробництва крупи гречаної
Other Titles: Анализ известных технологий производства крупы гречневой
Analysis of technologies buckwheat production
Authors: Кропивницький, О. О.
Кропивницкий, А. А.
Kropivnickij, O. O.
Глєбов, А. В.
Глебов, А. В.
Glеbov, A. V.
Горбенко, Олена Андріївна
Горбенко, Елена Андреевна
Gorbenko, Olena
Keywords: крупа гречана
гідротермічна обробка
лущення
пропарювач зерна
Issue Date: 2016
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Citation: Кропивницький О. О. Аналіз відомих технологій виробництва крупи гречаної / О. О. Кропивницький, А. В. Глєбов, О. А. Горбенко // Перспективна техніка і технології – 2016 : матеріали ХII Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 20-22 вересня 2016 р., м. Миколаїв / Міністерство освіти і науки України ; Миколаївський національний аграрний університет. – Миколаїв : МНАУ, 2016. – C. 76-83.
Abstract: В статті розглянуто відомі технології виробництва гречаної крупи. Досліджено спосіб виготовлення гречаної крупи, що дозволяє значно зменшити внутрішньозаводський оборот продукту, підвищити продуктивність і ефективність технологічного процесу вироблення крупи. Для підготовки зерна гречки до переробки в крупу після очищення її піддають гідротермічній обробці, що включає операції пропарювання, сушки, охолодження. Пропарювач зерна - апарат А9-БПБ з автоматичним управлінням призначений для обробки парою гречки, проса, вівса, пшениці, рису та ін.
В статье рассмотрены известные технологии производства гречневой крупы. Исследован способ изготовления гречневой крупы, что позволяет значительно уменьшить внутризаводской оборот продукта, повысить производительность и эффективность технологического процесса выработки крупы. Для подготовки зерна гречихи к переработке в крупу после очистки ее подвергают гидротермической обработке, включая операции пропаривания, сушки, охлаждения. Пропарщик зерна - аппарат А9-БПБ с автоматическим управлением предназначен для обработки паром гречки, проса, овса, пшеницы, риса и др.
The article describes the known technology of buckwheat production. Researched method of producing buckwheat, which can significantly reduce inplant product turnover, increase productivity and efficiency of the process to develop grains. To prepare for the processing buckwheat groats in after cleaning it is subjected to hydrothermal treatment, which includes operations of steaming, drying, cooling. Grain steamer – designed for steaming buckwheat, millet, oats, wheat, rice and others.
URI: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4413
Appears in Collections:Перспективна техніка і технології - 2016
Статті (Інженерно-енергетичний факультет)
Статті студентів МНАУ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
PTT_2016_03.pdf419,42 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.