Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5073
Title: Біологічна модель плодів баклажана, придатних до переробки
Other Titles: Biological model of egg-plants suitable for processing
Authors: Зінченко, Є. В.
Zinchenko, E. V.
Keywords: плоди баклажана
овочева сировина
переробка
біологічна модель
хіміко- технологічна оцінка
eggplant fruits
raw material
processing
biological model
chemical and technological evaluation
Issue Date: 2018
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Citation: Зінченко Є. В. Біологічна модель плодів баклажана, придатних до переробки / Є. В. Зінченко // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2018. - Вип. 3 (99). - С. 84-88. - DOI:1 0.31521/2313-092X/2018-3(99)-14.
Series/Report no.: ;DOI:1 0.31521/2313-092X/2018-3(99)-14
Abstract: У статті представлено удосконалену методику хіміко-технологічного сортовипробування овочевої сировини для переробної промисловості (на прикладі плодів баклажана), створено біологічну модель сировини, придатної до переробки. Висвітлені дослідження сприяють підвищенню якості готової продукції та зниженню втрат сировини. Проведене дослідження спрощує підбір сортів баклажана селекції Інституту овочівництва і баштанництва НААН України, вирощених в умова х лівобережного Лісостепу України та придатних до переробки.
Methodology was improved for chemical technological varietal testing of vegetable raw materials for processing industry (for example eggplant fruit), biological model of raw material that created is available for processing. These studies are contribute to improving the quality of finished products and reduce raw material losses. Conducted research are simplifies selection of eggplant varieties selection of the Institute of Vegetable and Melons of the National Academy Sciences of Ukraine, which are grown in conditions of the left-bank Forest-steppe of Ukraine suitable for processing.
URI: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5073
Appears in Collections:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2018. - Вип. 3 (99)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
n99v3r2018zinchenko.pdf1,19 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.