Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6390
Title: Ріпак – культура необмежених можливостей
Authors: Фисенко, Інна Анатоліївна
Fysenko, Ynna
Пустова Ольга Григорівна, редактор
Ткаченко Діна Віталіївна, редактор
Issue Date: 2019
Citation: Ріпак – культура необмежених можливостей : рек. по- кажч. літ. / уклад. . І. А. Фисенко ; за ред. О. Г. Пустова, Д. В. Ткаченко. – Миколаїв : МНАУ, 2019. – 48 с.
Abstract: Ріпак – універсально корисна культура , яка добре себе зарекомендувала. Розрізняють 2 форми: ріпак ярий (кольза) і ріпак озимий, який має основне значення. Насіння ріпаку містить 48 – 52 % олії, що її використовують у лакофарбовій, миловарній, харчовій (маргариновій) та інших галузях промисловості. Макуху після пропарювання згодовують худобі. Ріпак озимий вирощують також на зелений корм. Посіви ріпаку в Україні у ХХ-му столітті значно зменшилися (1940 – 91200, 1966 – 5700 га), однак у XXI столітті знову зросли.
URI: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6390
Appears in Collections:Бібліографічні покажчики (Наукова бібліотека)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
web_Ripak_2019.pdf785,6 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.