Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9207
Title: Доцільність використання пшениці сорту «Косовиця» та рослинних збагачувальних добавок в технології виготовлення зернових хлібців
Other Titles: Feasibility of use of wheat variety "Kosovitsa" and vegetable concentrating additives in the technology of producing grain loads
Authors: Новікова, Н. В.
Антоненко, Н. М.
Novikova, N.
Antonenko, N.
Keywords: рослинна сировина
зернові хлібці
порошок глоду
порошок женьшеню
порошок обліпихи
пшениця сорту «Косовиця»
vegetable raw materials
grain breads
hawthorn powder
ginseng powder
sea buckthorn powder
wheat of the "Kosovitsa" variety
Issue Date: 2020
Citation: Новікова Н. В., Антоненко Н. М. Доцільність використання пшениці сорту «Косовиця» та рослинних збагачувальних добавок в технології виготовлення зернових хлібців // Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2020. Вип 4 (108). С. 97-103. DOI: 10.31521/2313-092X/2020-4(108)-12.
Abstract: Метою роботи є дослідження доцільності використання пшениці сорту «Косовиця» і рослинних харчових порошків глоду, женьшеню і обліпихи в технології виготовлення зернових хлібців. При оцінці фізико-хімічних властивостей фітосировини виявлено доцільність введення в рецептури зернових хлібців до 3% рослинних компонентів глоду, женьшеню і обліпихи, підвищений відсоток введення рослинних компонентів супроводжується підвищеними енергетичними затратами на виробництво даного виду харчового продукту.
The purpose of this work is to study the feasibility of using wheat of the "Kosovitsa" variety and plant food powders of hawthorn, ginseng and sea buckthorn in the technology of making cereal crisps. When assessing the physical and chemical properties of phyto-raw materials, the expediency of introducing up to 3% plant components of hawthorn, ginseng and sea buckthorn into the formulation of cereal loaves was established, an increased percentage of input of plant components is accompanied by increased energy costs for the production of this type of food product.
URI: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9207
Appears in Collections:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2020. - Вип. 4 (108)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
n108v4r2020novikova.pdf465,37 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.