Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9561
Назва: | Оцінка органолептичних та фізико-хімічних показників йогуртів за дескрипторно-профільним методом |
Інші назви: | Evaluation of organoleptic and physicochemical parameters of yogurts by descriptor-profile method |
Автори: | Стріха, Людмила Олександрівна, науковий керівник Strikha, Ludmila, scientific director Крамар, В. П. Kramar, V. |
Ключові слова: | йогурти органолептичні показники фізико-хімічні показники дескрипторно-профільний метод yogurts organoleptic parameters physicochemical parameters descriptor-profile method |
Дата публікації: | 2020 |
Видавництво: | Миколаївський національний аграрний університет |
Короткий огляд (реферат): | У статті викладено результати застосування сучасної методики сенсорного аналізу з використанням дескрипторно-профільного методу: нами була розроблена п’ятибальна система оцінки якості органолептичних показників (дескрипторів) і проведене профілювання зразків йогуртів, встановлений їх рівень якості. В цілому всі зразки відповідають вимогам ДСТУ 4343:2004 за якістю упакування і маркування, органолептичними та фізико-хімічними показниками. The article presents the results of application of modern methods of sensory analysis using the descriptor-profile method: we have developed a five-point system for assessing the quality of organoleptic parameters (descriptors) and profiling samples of yogurt, established their quality level. In general, all samples meet the requirements of DSTU 4343: 2004 for the quality of packaging and labeling, organoleptic and physicochemical parameters. |
Опис: | Крамар В. П. Оцінка органолептичних та фізико-хімічних показників йогуртів за дескрипторно-профільним методом // Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 2 (15). С. 107-111. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9561 |
Розташовується у зібраннях: | Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 2 (15) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
107-111.pdf | 475,46 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.